Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum behandlade uppföljningen av ekonomi och strategi

Dela

På torsdagens möte antecknade Nämnden Svenska rum för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.7.2023.

Inkomsterna hänför sig främst till småbarnspedagogikens klientavgifter, de understöd som grundläggande utbildningen, gymnasiet och småbarnspedagogiken erhåller samt eftermiddagsverksamhetens och arbetarinstitutets klientavgifter.  

De budgeterade inkomsterna för år 2023 är 4,4 milj. euro. 77 procent av inkomsterna har erhållits per 31.7 vilket är 25 procent mer än vid motsvarande tidpunkt året innan. Den högre procenten hänför sig till felkonterade klientavgifter inom eftermiddagsverksamheten. Ungefär 1 milj. euro av de bokförda klientavgifterna hör till den finska undervisningen och korrigeras under hösten. Då korrigeringen beaktas blir användningsprocenten 54 och är för tidpunkten normal. Om understöd erhålls mer än det budgeterade kan senare under året ansökas om att få överskrida utgifterna motsvarande inkomstökningen. För tillfället ser understöden ut att förverkligas i enlighet med det budgeterade. 

Av de budgeterade verksamhetsutgifterna på 72,9 milj. euro har 44 milj. euro använts, dvs 60 procent, per 31.7. Användningsgraden är tre procent högre än vid motsvarande tidpunkt året innan. 

Ytterligare information 

Föredragningslistor och möteshandlingar 
Mer information om nämnden Svenska rum 

Nyckelord

Kontakter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum