Pirkanmaan hyvinvointialue

Omaolon esitietolomakkeiden käyttö laajenee neuvoloihin sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon Pirkanmaalla

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueella laajennetaan tästä syksystä alkaen Omaolon kolmen sähköisen esitietolomakkeen käyttöä neuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Lomakkeen täyttäminen ennakolta on hyödyllistä sekä asiakkaiden että ammattilaisten näkökulmasta.

Jatkossa sähköisesti voi täyttää 1,5-vuotiaan ja viidesluokkalaisen laajan terveystarkastuksen huoltajan lomakkeen sekä toisen asteen opiskelijan terveystarkastuksen lomakkeen. Sähköisen esitietolomakkeen pääsee täyttämään Omaolossa terveydenhoitajalta saadun erillisen linkin kautta. Lomakkeen voi täyttää älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Esitietolomake valmistaa asiakkaita terveystarkastuksen teemoihin. Asiakkaat voivat miettiä etukäteen asioita, joista haluavat keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. 

– Etukäteen täytetystä lomakkeesta terveydenhuollon ammattilaiset saavat tietoa, mitkä asiat perheessä mietityttävät. Näin terveystarkastuksessa voidaan keskittyä juuri näihin teemoihin ja miettiä jo etukäteen esimerkiksi tukitoimia, kertoo projektisuunnittelija Ninna-Maria Lehti.

Omaolon esitietolomakkeissa on käytössä vahva tunnistautuminen, joten asiointi on tietoturvallista. Asiakas voi nähdä itse lomakkeen myös jälkikäteen Omaolo-palvelusta. Omaolosta löytyy myös lapsiperheille ja opiskelijoille sopivia maksuttomia hyvinvointivalmennuksia, ne löytyvät omaolo.fi-sivuilta.

Omaolo-palvelu on kaikkien Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkaiden käytössä oleva sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Omaolon palveluihin pääsee tutustumaan osoitteessa omaolo.fi.

Yhteyshenkilöt

Projektisuunnittelija Ninna-Maria Lehti, ninna-maria.lehti@pirha.fi, 040 182 2824

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme