Gummerus

Näin säästyt syksyn stressiltä – 4.9. alkava äänikirjasarja Hengähdyshetkiä (Gummerus) opastaa palautumaan

Jaa

Palautumisvalmentaja Mia Jokinivan suunnittelema ja luotsaama äänikirjasarja Hengähdyshetkiä (Gummerus) opastaa kohti stressittömämpää elämää. Harjoitusohjelman 10 teoriaosaa käsittelevät kukin omaa palautumiseen liittyvää teemaansa, kuten keskittymistä, hengitystä, unta ja vireystilaa.  Jokaisen teoriaosan yhteydessä julkaistaan myös teemaan sopiva harjoitus. Ensimmäinen osa ilmestyy 4.9. äänikirjapalveluissa.

Mia Jokinivan mukaan liian kuormituksen ennaltaehkäisy on paras tapa hoitaa stressiä.

- Kun luo itselleen heti lomien jälkeen oman, säännöllisen palautumisrutiinin, säästyy ylivireydeltä ja stressin tuomilta vaivoilta todennäköisemmin myös syksyn ollessa kiireimmillään. Silloin elämä tuntuu mielekkäältä muulloinkin kuin lomilla tai juuri loman jälkeen, Jokiniva sanoo. 

Jokiniva huomauttaa, että arjen kova tahti aiheuttaa useimmille ihmisisistä sekä fyysistä että kognitiviista stressiä. Siihen auttavat restoratiiviset harjoitteet.

- Restoratiiviset harjoitteet ovat rauhallisia asentoja, hengitysharjoituksia ja keskittymistekniikoita, jotka auttavat lihaksia, hermostoa ja aivoja palautumaan stressin aiheuttamasta kuormituksesta. Ne voivat esimerkiksi auttaa illalla nukahtamisessa tai helpottaa kireää ja ärtynyttä oloa keskellä työpäivää.

Kirjailija Mia Jokiniva on yhteiskuntatieteilijä, palautumisvalmentaja ja jooga- ja meditaatio-opettaja. Mia on kiinnostunut ihmisen hyvinvoinnista niin fyysisestä, psyykkisestä kuin kulttuurisesta näkökulmasta. Hän toimii stressinhallinnan kouluttajana Villa Mandala Resortissa. 

Mia Jokiniva: Hengähdyshetkiä 
Ilmestyy 4.9. alkaen äänikirjapalveluissa. 
Lukija: Mia Jokiniva

Lisätiedot, kuva- ja haastattelupyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Boheemi kulttuuripersoona, kohujulkkis, luonnonsuojelija ja rohkea ääni Lapista – kirjailija Annikki Kariniemi eli värikkään ja vaiheikkaan elämän18.9.2023 13:49:32 EEST | Tiedote

Kairojen kosmopoliitti (Gummerus) on kirjallisuustoimittaja Outi Hytösen laatima elämäkerta kirjailija Annikki Kariniemestä (1913 –1984). Rovaniemeltä kotoisin oleva Kariniemi julkaisi urallaan 31 kirjaa ja näytelmiä sekä satoja lehtiartikkeleita. Nykyään paljolti unohdetun kirjailijan teokset keikkuivat aikanaan myyntilistojen kärjessä Veikko Huovisen ja Kalle Päätalon kanssa.​ Eläytyvän ja lämminhenkisen elämäkerran teemoiksi nousevat yksinäisyys, julkisuus, luova työ, Lapin historia ja asema Suomessa sekä luonnonsuojelu, naisen rooli ja taiteilijuus.

Ysärinostalgiaa, ystävyyttä ja unelmien tavoittelua – Lähes vuoden New York Timesin bestsellerlistalla viettänyt ilmiöromaani pian suomeksi13.9.2023 13:32:11 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalaiskirjailija Gabrielle Zevinin romaani Huomenna, huomenna ja huomenna (Gummerus) myi ensimmäisen vuoden aikana yli miljoona kappaletta. Suuria intohimoja herättänyt kirja on saanut Goodreadsissa jo 248 000 viiden tähden arviota vannoutuneilta faneiltaan. 25 tuotantoyhtiötä taisteli teoksen elokuvaoikeuksista ja sen käännösoikeudet on myyty jo 37 maahan. Kahdesta tietokonepelejä rakastavasta lapsuudenystävästä kertovaan romaaniin ovat rakastuneet niin pelialasta kiinnostuneet kuin sitä vieroksuvat lukijat. Kirja ilmestyy suomeksi 2.10.

Miten suojella lasta maailman pahuudelta? Kahdeksas huone on lumoavasti kirjoitettu kuvaus vanhemmuutta määrittävistä peloista ja vanhasta murhamysteeristä12.9.2023 13:30:51 EEST | Tiedote

Ruotsalaisen Linda Segtnanin Kahdeksas huone – Erään tytön muistoksi (Gummerus) on hyytävä tosielämän rikostarina ja samalla viiltävän kaunis tutkielma elämän hauraudesta, syntymästä ja kuolemasta, äitiydestä ja lapsen oikeuksista. Rohkea esikoisteos nousi Ruotsissa ilmestyessään Instagram-ilmiöksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme