Oulun yliopisto

Oulun yliopiston lukuvuosi käynnistyy vilkkaana

Jaa
Suurin osa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista aloittaa opintonsa maanantaina 28.8. alkavalla orientaatioviikolla. Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat aloittivat opintonsa pari viikkoa aiemmin. Yliopistossa aloittaa tänä syksynä noin 2400 uutta opiskelijaa. Lukuvuoden aloitukseen kuuluvat myös yliopiston avajaisjuhlat ja opiskelijoiden Hurmos-tapahtumat.
Kuva: Mikko Törmänen
Kuva: Mikko Törmänen

Uuden lukuvuoden yliopisto-opinnot Oulun yliopistossa alkavat uusien opiskelijoiden orientaatioviikolla maanantaista 28.8. alkaen. Yliopistossa aloittaa tänä syksynä noin 2400 uutta opiskelijaa.

Viikon jokaisena päivänä uusille opiskelijoille on tarjollainfotilaisuuksia oppiaineittain ja tiedekunnittain. Infojen aiheina on muun muassa opintojen aloittaminen ja suunnittelu sekä erilaiset opiskelijoille suunnatut palvelut. Tuutoreina toimivat vanhemmat opiskelijat ohjaavat uusia opiskelijoita lukuvuoden alussa ja tutustuttavat heidät yliopisto-opiskeluun ja opiskelijaelämään. Samalla uudet opiskelijat tutustuvat pienryhmissä toisiinsa.

Perjantaina 1.9. pidetään kaikille uusille opiskelijoille Self Hack-työpaja, jonka tavoitteena on ohjata opiskelija hahmottamaan ajankäyttöään, opiskelutekniikoitaan ja omia vahvuuksiaan.

Orientaatioviikon ohjelmaan voi tutustua verkossa (esimerkkinä humanistisen tiedekunnan ohjelma): https://www.oulu.fi/fi/opiskelijalle/opintojen-aloittaminen/opiskelun-aloittaminen#173

Yliopiston lukuvuoden avajaiset 4.9.

Oulun yliopiston lukuvuoden 2023–2024 avajaisia vietetään maanantaina 4.9. kello 15.15 Saalastinsalissa Linnanmaan kampuksella. Juhlapuheen pitää Sitran uusi yliasiamies Atte Jääskeläinen. Juhlaan osallistuu yliopiston henkilökuntaa, opiskelijoita, alumneja ja yliopiston ystäviä. Myös median edustajat ja suuri yleisö ovat lämpimästi tervetulleita. Avajaiset alkavat perinteisellä professorikulkueella, joka etenee Virransillalta Saalastinsaliin Väylää pitkin.

Avajaisjuhlan ohjelma:

Avajaispuhe, rehtori Jouko Niinimäki

Juhlapuhe, Sitran yliasiamies Atte jääskeläinen

Opiskelijoiden tervehdys, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Suvi-Anna Salminen

Kurkistuksia tutkimukseen: professori Marko Huttula, vetytutkimus, apulaisprofessori Anna Krzywoszynska, kulttuuriantropologia, apulaisprofessori Ella Peltonen, tietojenkäsittelytiede

Lisäksi palkitaan yliopistoyhteisössä ansioituneita henkilöitä.

Musiikista vastaavat Oulun yliopiston kamariorkesterin pienyhtye ja Cassiopeian lauluyhtye.

Tilaisuus päättyy noin klo 16.45, minkä jälkeen on kahvitarjoilu.

Hurmos-opiskelijatapahtumat 7.8.9.

Hurmos on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (OSAKO) sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan O’Diakon yhteinen lukuvuoden avajaistapahtuma.

Hurmos-päivätapahtuma pidetään torstaina 7.9. klo 12–17 Linnanmaan kampuksella. Tapahtumassa esittäytyvät lukuisat opiskelijajärjestöt, harrasteyhdistykset, yritykset ja muut organisaatiot.

Hurmos-festivaali on vuorossa perjantaina 8.9. klo 16–23 Kuusisaaressa. Tapahtumassa esiintyy useita oululaisia bändejä. Pääesiintyjinä ovat Benjamin ja Maija Vilkkumaa.

Hurmos on koko oululaisen korkeakouluyhteisön opiskelijakulttuurin juhla osana Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihanketta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava viestinnän asiantuntija Marjo Kemi, Oulun yliopisto, puh. 050 5664 839, sähköposti: marjo.kemi@oulu.fi


Viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 7161387, sähköposti: tiina.pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Kuva: Mikko Törmänen
Kuva: Mikko Törmänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkimusta ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutuksen parantamiseksi21.9.2023 11:22:15 EEST | Tiedote

Tekoälystä on tulossa yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme. Nykyisellään tekoälyjärjestelmät ovat kuitenkin vielä liian kapea-alaisia, sillä usein niiltä puuttuu sosiaalista ja emotionaalista ymmärrystä, ja niiden käsitys todellisuudesta on rajoittunutta. Oulun yliopistossa ihmisen vahvuuksia digitalisoituvassa maailmassa ja erityisesti ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta tutkitaan monitieteisesti Hybrid Intelligence (HI) -tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelma julkistetaan virallisesti 2. Arktisilla tekoälypäivillä Oulun yliopistossa 31.10.–1.11.2023.

Mari-Leena Talvitie Kerttu Saalasti -seminaarissa: Hallitus kaksinkertaistamassa päästöttömän energiatuotannon määrää Suomessa18.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -seminaarissa 18.9.2023 käsitellään metalli- ja konepajateollisuuden uudistumista digitalisaation ja erityisesti lisäävän valmistuksen avulla. Prosessin nähdään vaikuttavan keskeisesti myös ympäristökysymyksiin. Raahessa pidettävässä seminaarissa ovat esillä mm. Orpon hallituksen linjaukset vihreän siirtymän vauhdittamiseksi teollisuuden kestävän kasvun ja uudistumisen näkökulmasta. Seminaarissa jaetaan myös Kerttu Saalasti -palkinto mikroyrittäjyyttä ja yrittävää kulttuuria edistäneestä saavutuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme