Pirkanmaan hyvinvointialue

Psykiatrian lähetejonoa on purettu kesän aikana – käsittelemättömien lähetteiden määrä puolittunut

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueen psykiatrian lähetteiden määrä on saatu tehokkaan jononpurun myötä puolitettua kesän 2023 aikana. Käsittelemättömien lähetteiden määrä on laskenut 800 lähetteestä vajaaseen 400:aan. Jatkossa lähetteiden jonoutumista ehkäistään uudenlaisella läheteprosessilla.

Lähetteiden jononpurun odotetaan vähitellen lisäävän potilaiden hoitoon pääsyn sujuvuutta. Alkuvaiheessa lähetteiden käsittely näkyy hienoisena kasvuna ensimmäistä käyntiään odottavien potilaiden määrässä.

–Muutos on vähäinen suhteessa käsiteltyjen lähetteiden määrään. Ensimmäistä käyntiään odottavien potilaiden jonon purkua organisoidaan parhaillaan. Tulemme tekemään jononpurkua moniammatillisesti ja osin digitaalisia palveluja hyödyntäen, Pirkanmaan hyvinvointialueen vastaava johtajaylilääkäri Sirpa Rainesalo kertoo.

Jatkossa jonojen kertymistä ehkäistään uudenlaisen läheteprosessin ja hoidon porrastuksen avulla. Yhteistyötä mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä psykiatrian välillä tiivistetään, ja psykiatrian konsultaatiotukea tarjotaan peruspalveluihin jatkossa jo lähetevaiheessa.

Vielä keskeneräinen selvitystyö tuottaa jo tuloksia

Lähetteiden jononpurku oli yksi Pirkanmaan psykiatrian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvitystyön kesäkuussa valmistuneen väliraportin lyhyen aikavälin tavoitteista.

–Vaikka selvitystyö on vielä kesken, on lyhyen aikavälin toimenpiteiden kanssa päästy hyvään alkuun. Lähetteiden jononpurkuprojekti on tästä hyvä esimerkki, Rainesalo toteaa.

Psykiatrian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvitystyön loppuraportti valmistuu syksyn aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaava johtajaylilääkäri Sirpa Rainesalo, sirpa.rainesalo@pirha.fi, 0503520929

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme