Espoon kaupunki - Esbo stad

Stadsdirektörens uppmuntringspris belönar unga förmågor och idrottens bärande krafter

Dela

Stadsdirektören delade ut de traditionella uppmuntringsprisen som en del av Esbodagens program.

I år delades det ut två priser för årets adepter och två för årets pedagoger:

Årets adept: Matilda Levoranta

Enligt Berättelsen om Esbo har alla i Esbo möjlighet att växa och utveckla sig. Denna livsstil innebär att man aktivt och självständigt tar hand om sina närstående. Matilda Levoranta, som skrev sin första bok vid 13 års ålder, lever enligt dessa värderingar. Genom sin verksamhet lyfter Levoranta modigt och fördomsfritt fram utmaningar i de ungas liv och för fram dem i offentlig debatt. Samtidigt ger Levorantas texter läsaren kamratstöd och kanske också verktyg för familjer som upplever liknande utmaningar.

Årets adept: Sarah Asfar

Sarah Asfar har ända sedan hon var liten varit en av Finlands bästa badmintonspelare och ingått i åldersklasslandslaget. Asfar har fortsatt att utvecklas som idrottare på idrottslinjen i gymnasiet Haukilahden lukio, och har varit framgångsrik både i Finland och utomlands. Hon har vunnit flera FM-medaljer – den senaste av dem var en guldmedalj i förra årets U19-serie. Dessutom valdes hon att representera Finland i U19-landslaget för EM och VM i badminton. Utöver målinriktad idrott har Sarah Asfar framgångsrikt lyckats integrera ambitiösa studier i paketet. Hon är positiv som person, och tar hänsyn till andra. Både inom idrotten och i studierna är hon mycket målinriktad och hennes strävan efter att bli allt bättre kommer naturligt.

Årets pedagog: Ralf Wahlsten

Kameleonten är en allaktivitetshall som har byggts i Alberga i år, och som ska utveckla mångsidig och tillgänglig ungdoms-, kultur- och motionsverksamhet. Ralf Wahlsten, som fungerat som frontfigur för projektet, gör det möjligt för tusentals barn, unga och vuxna att delta i både högklassiga träningar för tävlingar och fritidsverksamhet. Hallen används inte bara av idrottsföreningar utan även av skolor och förskolor, så det kan med rätta sägas att hallen är tillägnad alla barn och Esbobor i området.

Årets pedagoger: Anders Wikholm, Esko Kuha, Kimmo Oila och Harri Lammi

I juli 2023 hölls EM-idrottstävlingar för unga under 23 år i Esbo under ledning av en oeftergivlig och effektiv grupp. Tävlingarnas huvudkoordinator och tävlingschef Harri Lammi, ordförandena för Espoon Tapiot och Esbo IF, Esko Kuha och Anders Wikholm, samt tävlingarnas ordförande för organisationskommittén Kimmo Oila arbetade smidigt tillsammans. Arrangemangen var omfattande, men arrangörerna klarade av dem galant. Tävlingarna och de tillhörande evenemangen medförde inte bara underhållning för invånarna, utan gav också blivande idrottsförmågor entusiasm. Dessutom placerade tävlingarna Esbo på den internationella idrottskartan på ett positivt sätt.

Stadsdirektören började dela ut uppmuntringspris i Esbo år 2011. Med prisen främjas sammanhållningen i Esbo och positiva gärningar får den uppmärksamhet de förtjänar.

Esbodagen är alla Esbobors gemensamma fest, som firas sista lördagen i augusti varje år. År 2023 firas Esbodagen 25–26 augusti. Under Esbodagen firar Esboborna sin hemstad genom att ordna olika slags program runt om i staden.

Nyckelord

Kontakter

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum