MessukeskusMessukeskus

Habitarematerials esittelee digitaalisen työkalun materiaalien ympäristövaikutusten vertailuun ja haastaa pohtimaan mitä on uudenlainen, kestävämpi estetiikka

Jaa
Habitarematerials-näyttely debytoi viime keväänä Milanon designviikolla, jossa se sai innostuneen vastaanoton alan kansainvälisen muotoiluyleisön ja median suunnalta. Habitarematerials nähdään syyskuussa Habitaressa Milano-vivahtein ja esittelee uudenlaisen työkalun materiaalien ympäristövaikutusten vertailuun. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.
Habitarematerials on NEMO arkkitehtien Maria Klemetti Laineen ja Jussi Laineen suunnittelema ja kuratoima materiaalikirjasto.
Habitarematerials on NEMO arkkitehtien Maria Klemetti Laineen ja Jussi Laineen suunnittelema ja kuratoima materiaalikirjasto.

Habitarematerials on NEMO arkkitehtien Maria Klemetti Laineen ja Jussi Laineen suunnittelema ja kuratoima, ensi kertaa Habitaressa 2019 nähty materiaalikirjasto, joka tarjoaa kävijöille tilaa ja vapauden käydä läpi materiaaleja sekä tutustua omaan makuunsa kokeilemalla eri pintojen ja värien yhdistelmiä. Tuotemallien takana on tuotetiedot, jotka voi kuvata ja saada siten mukaansa hankintoja varten.

“Habitarematerialsissa on ollut aina kyse oman maun, omien preferenssien ja sitä kautta kestävien valintojen tekemisestä ja tätä toivomme joka vuosi”, Maria Klemetti Laine kertoo ja lisää: “Olemme paljon puhuneet siitä, että tämä aika, rajalliset resurssit, ilmastokriisi ja talouden murros näiden myötä vaativat meiltä uudenlaista estetiikantajua ja uudenlaista estetiikkaa. Toivoisin, että näyttelyvieraat voisivat haastaa tätä ja miettiä mitä se uusi estetiikka on.”

Pinta-alaltaan kolminkertaistuneessa näyttelyssä pilotoidaan tänä syksynä neljä uutta ominaisuutta, joihin lukeutuu näyttelykokemusta ja tiedollista ulottuvuutta syventävä, alustapalveluyritys Materialistingin kanssa toteutettu digitaalinen ominaisuus.

Materialistingin kanssa toteutettu työkalu ohjaa ympäristöystävällisempiin valintoihin

Materialistingin tarjoama työkalu käsittelee kaikkia ns. EPD- eli Environmental Product Declaration -luokituksen datapisteitä. Se huomioi laajasti erilaiset ympäristövaikutukset: hiilijalanjäljen lisäksi muun muassa vaikutukset vesistöihin, ilmakehään ja luontokatoon sekä kierrätettävyyden.

“Tätä laajempaa dataa ei ole aikaisemmin ollut järkevästi vertailtavassa muodossa. Materialisting tuo tähän helppokäyttöisen palvelun”, Maria ja Jussi sanovat.

Habitarematerialsissa uusi ominaisuus näkyy mallipalojen taakse tulevissa QR-koodeissa. Koodi vie Materialistingin palveluun, josta voi hakea halutun materiaalin tiedot.

”Olemme äärimmäisen onnellisia yhteistyöstämme Materialistingin kanssa. Sen myötä kokemuksellista tietoa materiaalien yhdistelemisestä, siitä syntyvistä tunnereaktioista ja esteettisistä elämyksistä voi peilata ympäristötietoon. Pitkällä aikavälillä tämä pakottaa yrityksiä tuottamaan ympäristölle kestävämpiä vaihtoehtoja.”

Habitarematerialsissa 2023 pilotoitavat uudet ulottuvuudet:

1 Kohtaamispaikka

Habitarematerials-alusta tarjoaa mukana oleville materiaaliyrityksille ja asiakkaille kohtaamispaikan, jolle on luotu oma tila näyttelyssä. Yritysten edustajien paikallaolokalenteri on näkyvillä osoitteessa habitarematerials.com.

2 Käsikirjasto

Näyttelyn käsikirjasto kutsuu syventämään ja laajentamaan omaa materiaalitietoisuutta ja -tietämystä. Esillä on näyttelyn materiaaleihin liittyvää kirjallisuutta, mallikansiosta ja esitteitä.

3 Digitaalinen työkalu

Etenkin suunnittelijoille tärkeä työkalu tarjoaa dataa, jonka avulla voi vertailla materiaalien ympäristövaikutuksia. Habitaressa pilotoidaan Materialistingin täysversiosta yksinkertaistettu versio, jossa on vähemmän datapisteitä.

4 Studionurkkaus kuvaamiseen

Näyttelyvieraat ovat tähän saakka kuvanneet tekemiään materiaaliyhdistelmiä kollaasipöydällä ylhäältä alas. Uusi studionurkkaus mahdollistaa kuvien ottamisen siten, että materiaalimallipalat ovat kolmiulotteisessa tilassa. Seinämateriaalin voi asettaa pystyyn ja lattiamateriaalin vaakasuuntaan.

Habitarematerials-näyttelyn kumppanit ovat Asun-lehti ja Materialisting.

Habitarematerials-kuvat ovat ladattavissa täältä.

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com, +358 40 559 9155

@habitarematerials / @architectsnemo / @asunlehti

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | habitare.fi | @habitarefair | facebook.com/habitare | #habitare2023 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com, +358 40 559 9155

Kuvat

Habitarematerials on NEMO arkkitehtien Maria Klemetti Laineen ja Jussi Laineen suunnittelema ja kuratoima materiaalikirjasto.
Habitarematerials on NEMO arkkitehtien Maria Klemetti Laineen ja Jussi Laineen suunnittelema ja kuratoima materiaalikirjasto.
Lataa
NEMO arkkitehdit haastavat Habitarematerialsin näyttelyvieraita pohtimaan, mitä on rajallisten resurssien, ilmastokriisin ja talouden murroksen vaatima uudenlainen estetiikka.
NEMO arkkitehdit haastavat Habitarematerialsin näyttelyvieraita pohtimaan, mitä on rajallisten resurssien, ilmastokriisin ja talouden murroksen vaatima uudenlainen estetiikka.
Lataa
Habitarematerials-näyttely tarjoaa kävijöille tilaa ja vapauden käydä läpi materiaaleja sekä tutustua omaan makuunsa kokeilemalla eri pintojen ja värien yhdistelmiä.
Habitarematerials-näyttely tarjoaa kävijöille tilaa ja vapauden käydä läpi materiaaleja sekä tutustua omaan makuunsa kokeilemalla eri pintojen ja värien yhdistelmiä.
Lataa
Habitarematerialsissa esillä olevien tuotemallien takana on tuotetiedot, jotka voi kuvata ja saada siten mukaansa hankintoja varten.
Habitarematerialsissa esillä olevien tuotemallien takana on tuotetiedot, jotka voi kuvata ja saada siten mukaansa hankintoja varten.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Seikkailija Ruffe tuo Vene 24 Båt -messuille uusia tuulia21.9.2023 12:59:01 EEST | Tiedote

Kari ”Ruffe” Nurmi on tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija. Hänen erikoisia veneilytempauksia on vuosien varrella saatu seurata eri yhteyksissä. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt tarjoaa nyt paikan messualueen ohjelmapisteestä, Purjehdussatamasta, jonka ohjelman Ruffe kokoaa ja tuottaa. Odotettavissa on idearikasta ohjelmaa Vene 24 Båt -messuilla 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Ihmisen parhaaksi -tunnustus 2023 Sanna Järvensivulle – ”Moni kokee Sannan pelastaneen heidän elämänsä”21.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saaja terveydenhoitaja Sanna Järvensivu on tehnyt urauurtavaa, pitkäjänteistä ja poikkeuksellisen merkittävää työtä suonensisäisiä huumeita käyttävien asiakkaiden ja heidän läheistensä asioiden edistämiseksi sekä huumekuolemien vähentämiseksi. Järvensivu työskentelee Turun terveysneuvontapiste Millissä. Ihmisen parhaaksi -tunnustus jaettiin tänään avautuneilla Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Antikvaarisilta kirjamessuilta täsmälöytöjä ja kirjoja, joita ei tiennyt kaipaavansa20.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut esittelee uutuuskirjoja ja kirjatarjouksia, mutta tuo tapahtumaan myös antikvariaattien aarteita, keräilykappaleita ja klassikoita. Niitä tarjoaa Suomen suurin antikvariaattitapahtuma, Antikvaariset Kirjamessut, jotka on järjestetty kirjamessujen yhteydessä aivan ensimmäisistä messuista alkaen. Vuosien varrella tarjonta on monipuolistunut ja osastokoot suurentuneet. Antikvaariset kirjamessut tarjoaa Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa myyntiin noin 100 000 teosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme