HSY

HSY:n biojäteinfot kiertävät Vantaan kirjastoissa

Jaa
Oletko aloittamassa biojätteen lajittelun tai kompostoinnin? Vantaan neljässä kirjastossa kiertää syys–marraskuussa HSY:n Mullankumous-infopiste, joka opastaa biojätteen lajitteluun. Lisäksi tarjolla on kompostointikursseja paikan päällä ja verkossa.
HSY:n Mullankumous-infopiste opastaa biojätteen lajitteluun Vantaan kirjastoissa syksyn aikana. Tarjolla on myös kompostointikursseja.
HSY:n Mullankumous-infopiste opastaa biojätteen lajitteluun Vantaan kirjastoissa syksyn aikana. Tarjolla on myös kompostointikursseja.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tekee yhteistyötä Vantaan kirjastojen kanssa. Korson, Hakunilan, Martinlaakson ja Tikkurilan kirjastoissa kiertää syys–marraskuussa HSY:n Mullankumous-infopiste, joka opastaa biojätteen lajitteluun. Infopisteeltä voi noutaa lajitteluohjeita ja paperisia biojätepusseja sekä samalla tutustua pientaloille soveltuvaan tuulettuvaan biojäteastiaan.

Infopisteen avauspäivänä paikalla on ympäristöneuvoja vastaamassa lajittelu- ja kompostointiaiheisiin kysymyksiin. Kävijät pääsevät myös pelaamaan Tehtävä tulevaisuudesta -pakopeliä, jossa testataan lajitteluosaamista ja hoksottimia.

– Kotitalouksien sekajätteen joukossa on edelleen lähes 40 prosenttia biojätettä. Tavoitteena on saada tämä hyötykäyttöön biokaasun tuotantoon ja ravinnepitoisen mullan valmistukseen. Lajittelun voi jokainen aloittaa helposti, kun laittaa aluksi esimerkiksi hedelmien kuoret ja kahvinporot biojätteen keräykseen. Paras vaihtoehto on käyttää paperista biojätepussia, mutta myös kaupan biojätepussit ja muovittomat kartonkipakkaukset käyvät, neuvoo HSY:n ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen.

HSY järjestää Vantaan kirjastoissa myös maksuttomia kompostointikursseja syksyn 2023 aikana. Lisäksi kursseja on verkossa. Lisätietoa kompostointikursseista löytyy osoitteesta hsy.fi/kompostointi.

Biojäte tulee Vantaalla lajitella erikseen sekajätteestä 1.1.2024 alkaen

Kaikista vähintään viiden asunnon kiinteistöistä löytyy biojätteen keräysastiat, ja monet pienkiinteistöjen asukkaat lajittelevat jo tällä hetkellä biojätteensä tai kompostoivat. Biojätteen erilliskeräys laajenee porrastetusti kaikkiin pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen pienkiinteistöihin viimeistään ensi vuoden aikana. Vantaalla pienkiinteistöjen biojätteen erilliskeräys alkaa 1.1.2024. Kompostointi on vaihtoehto HSY:n tyhjennettävälle biojäteastialle. Biojätteen lajittelu on keskeinen keino parantaa kotitalouksien kierrätysastetta.

Mullankumous-infopisteen aikataulut ja oheistapahtumat:

Lumon kirjasto, Korso 2.9.–21.9.
la 2.9. klo 12–15 ympäristöasiantuntija kertomassa lajittelusta sekä Tehtävä tulevaisuudesta -pakopeli
ti 12.9. klo 18–19 kompostointi-info

Hakunilan kirjasto 23.9.–12.10.
la 23.9. klo 11–14 ympäristöasiantuntija kertomassa lajittelusta sekä Tehtävä tulevaisuudesta -pakopeli
ma 2.10. klo 18–19 kompostointi-info, Monitoimitila

Martinlaakson kirjasto 14.10.–2.11.
la 14.10. klo 11–14 ympäristöasiantuntija kertomassa lajittelusta sekä Tehtävä tulevaisuudesta -pakopeli
ti 24.10. klo 18–19 kompostointi-info

Tikkurilan kirjasto 11.11.–30.11.
la 11.11. klo 11–14 ympäristöasiantuntija kertomassa lajittelusta sekä Tehtävä tulevaisuudesta -pakopeli
ti 14.11. klo 18–19 kompostointi-info

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen, puh. 045 139 4035, hanna.tukiainen(at)hsy.fi

Kuvat

HSY:n Mullankumous-infopiste opastaa biojätteen lajitteluun Vantaan kirjastoissa syksyn aikana. Tarjolla on myös kompostointikursseja.
HSY:n Mullankumous-infopiste opastaa biojätteen lajitteluun Vantaan kirjastoissa syksyn aikana. Tarjolla on myös kompostointikursseja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Tikkurilan alueen pääviemärin kapasiteetin nosto pienentää ylivuotoriskiä22.9.2023 10:31:08 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY korvaa Vantaan Satomäen ja Maarinkunnaan välisen pääviemärin Keravanjoen länsipuolelle rakennettavalla toimintavarmemmalla kahdennetulla paineviemärilinjalla. Tämän lisäksi rakennetaan neljä jätevedenpumppaamoa, jotta jätevedet saadaan johdettua uuteen paineviemäriin. Lisäämällä viemärikapasiteettia pienennetään riskiä, että jätevettä ylivuotaisi viemäristä maastoon ja lähivesistöön.

HSY:n hallituksen päätökset 22.9.202322.9.2023 10:29:24 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa hyväksyä hankesuunnitelman koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella sekä hankesuunnitelman Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollosta. Hallitus päätti valita LT Teollisuuspalvelut Oy:n urakoitsijaksi sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla. Lisäksi hallitus sai tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023. HSY tiedottaa erillisellä tiedotteella Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat: https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Ystävällisin terveisin He

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 22.9.202320.9.2023 07:53:17 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 22.9.2023. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa hankesuunnitelman hyväksymisestä koskien Vantaan Tikkurilan pääviemäreiden saneerausta ja pumppaamojen rakentamista Satomäki-Maarinkunnas -alueella. Hallitus päättää lisäksi Espoon Mulby-Åminne -alueen vesihuollon hankesuunnitelmasta sekä urakoitsijan valinnasta sako- ja umpikaivojen tyhjennyksiin ja lietteen kuljetukseen Espoon ja Kauniaisten urakka-alueilla. Hallitus saa tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen vuoden 2022 seurannan sekä osavuosikatsauksen HSY:n toiminnasta ja taloudesta tammi-elokuulta 2023. HSY tiedottaa kokouksen jälkeen Tikkurilan alueen pääviemäreiden saneerauksen hankesuunnitelmasta. Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme