Kutsu: Tervetuloa tutustumaan Helsingin yliopiston uusittuun päärakennukseen 8.9.2023

Hyvä toimittaja!
Tervetuloa tutustumaan Helsingin yliopiston peruskorjattuun päärakennukseen.
Aika: perjantaina 8.9. klo 10–11.30
Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, Helsinki
Tilaisuudessa kuulet vuosina 2019–2023 toteutetun mittavan korjausurakan vaiheista ja haasteista ja pääset näkemään, miten suurimmat tavoitteet, kuten rakennuksen esteettömyyden parantaminen ja opetustilojen muuttaminen tähän päivään, onnistuttiin saavuttamaan.
Pääset myös tutustumaan Agoraan, uuteen katettuun sisäpihaan, sekä lokakuussa ovensa avaavan Tiedemuseo Liekin uusiin näyttelytiloihin.
Ohjelma:
10.00 kahvitarjoilu Agorassa
10.05 Tilaisuuden avaus, viestintäpäällikkö Hannamaija Helander
Tiloja moneen tarpeeseen, toimitilajohtaja Marita Rovamo
Peruskorjaus pähkinänkuoressa, kampusarkkitehti Ulla Seppä
Uusi Tiedemuseo Liekki, museonjohtaja Miia-Leena Tiili
Kysymyksiä ja keskustelua
10.45 Kierros päärakennuksella
11.30 Tilaisuus päättyy
Voit mielellään välittää kutsun myös toimittajakollegoillesi.
Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 5.9. alla olevan linkin kautta.
Ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittaa myös valokuvaajan. Jos haluat kuvata toisena ajankohtana, voit ottaa yhteyttä meihin.
Lämpimästi tervetuloa!
viestintäpäällikkö Hannamaija Helander ja viestinnän asiantuntija Henni-Liisa Kirjavainen
Helsingin yliopisto
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiKuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Lupaava lääkeainekandidaatti ALS:n hoitoon – pidentää rottien ja hiirten elinaikaa ja helpottaa oireita22.9.2023 15:14:19 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimusryhmä yhteistyökumppaneineen löysi lupaavan lääkeainekandidaatin ALS:n hoitoon. Aivoperäinen dopamiinihermokasvutekijä CDNF pidentää eläinkokeissa rottien ja hiirten elinaikaa ja helpottaa taudin oireita.
Suojelualueet eivät yksin riitä turvaamaan luonnon monimuotoisuutta21.9.2023 14:09:40 EEST | Tiedote
Luonnonsuojelualueita pidetään keskeisinä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen ja luontokadon torjunnan välineinä. Mutta kuinka tehokkaita ne oikeastaan ovat? Riittävätkö ne estämään luontokadon? Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että luonnonsuojelualueet vaikuttavat eliölajeihin eri tavoin.
Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom: Budjettiriihen tulos vahvistaa TKI-toiminnan edellytyksiä merkittävästi20.9.2023 14:31:26 EEST | Tiedote
Rehtori Lindblom kiittää hallitusta tohtorikoulutukseen sekä korkeakoulujen aloituspaikkoihin tehtävistä merkittävistä panostuksista.
Kutsu: Mitä puolen miljoonan suomalaisen geenit kertovat terveydestämme?20.9.2023 10:07:52 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston koordinoima FinnGen-tutkimushanke on löytöretki genomitietoon. Se on koko Suomen kattava tutkimushanke, jonka merkittävimmät löydökset voivat auttaa ihmisiä ympäri maailmaa. Tervetuloa Helsingin yliopiston Tiedekulmaan 25.9.2023 klo 17–19 kuulemaan, minkälaisia tutkimusläpimurtoja hankkeessa on tehty ja mitä on vielä odotettavissa.
Puista haihtuvat tuoksuvat kaasut edistävät pilvien muodostumista20.9.2023 08:55:27 EEST | Tiedote
Puut, pensaat ja kasvit voivat vaikuttaa säähän ja ilmastoon. Kasveista vapautuvat kaasumaiset hiilivedyt, erityisesti seskviterpeenit, edistävät pilviytiminä toimivien aerosolihiukkasten muodostumista. Tuore tutkimuslöydös voi vähentää ilmastomallien epävarmuustekijöitä ja auttaa tekemään tarkempia ennusteita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme