Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi

Jaa

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Huippukokouksen vieraiksi saapuvat mm. suositun Power Up Women -podcastin viihdeteollisuuden kymmenen vaikutusvaltaisimman naiseen joukkoon nostama Kirsten Schaffer, WIF Los Angelesin hallituksen puheenjohtaja, aiemmin mm. CBS Filmsiä johtanut Amy Baer sekä Oscar-palkittu intialainen elokuvatuottaja Guneet Monga.

– WIFTI Helsinki Summitista on muotoutumassa hämmentävän vahva yhdistelmä pohjoista ja etelää, itää ja länttä, tilaisuus jossa lähes vastakkaiset elokuvan ja television tekemisen todellisuudet kohtaavat. Siitä ei voi olla syntymättä jotain uutta, iloitsee huippukokouksen ohjelmiston WIFT Internationalin puolesta kuratoinut projektijohtaja Marjaana Mykkänen WIFT Finlandista.

Kokouksessa käsitellään tasa-arvoistumisen lisäksi myös vähemmistöjen asemaa ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien kasvua elokuva-, televisio- ja media-alalla sekä niiden myötä tapahtuvaa muutosta tarinoiden moninaisuudessa. Huippukokouksessa esitellään myös tekoälyn ja muiden digitaalisten työkalujen uhkia ja mahdollisuuksia tasa-arvotyössä, avataan pienempien elokuvamarkkinoiden kehittymistä ja etsitään keinoja kansainvälisen yhteistyön helpottamiseksi. 

Vaikka sukupuolten, aliedustettujen vähemmistöjen ja maanosien edustajien esiinmarssi valkokankaille kameroiden eteen ja taakse on jo viime vuosina tuonut alalle rikkaamman kirjon aiheita ja uusia yleisöjä, todellisuudessa yhdenvertaisuus on vielä kaukana. Keskimäärin vain kolmannes elokuvien keskeisissä tehtävissä toimivista on naisia. Vaikkapa huippusuositun Greta Gerwigin Barbie-elokuvan menestyksen varjoon jää helposti se, että Etelä-Kalifornian yliopiston (USC) tutkimuksen mukaan vuoden 2022 menestyneimmissä elokuvissa oli jokaista naisnäyttelijän puheroolia kohden enemmän kuin kaksi miesnäyttelijän puheroolia. 

Kokouksen koolle kutsuneeseen kansainväliseen Women in Film and Television International -organisaation kuuluu 40 jäsenyhdistystä kuudella mantereella ja 12 000 jäsentä ympäri maailman. Suomen jäsenyhdistys WIFT Finlandin toiminnanjohtajan Eeva-Sofia Anttosen mukaan elokuva- ja televisioalan syrjiviä rakenteita on purettava, jotta tosiasiallinen tasa-arvo toteutuisi. Anttosen mukaan se alkaa syrjinnän näkyväksi tekemisestä. Yksi konkreettinen väline tasa-arvon toteutumiseen on huippukokouksessa esiteltävä Suomen elokuvasäätiön rahoittama audiovisuaalisen alan digitaalinen tasa-arvotyökalu, jonka avulla on mahdollista laatia tuotantokohtainen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Kyse ei ole vain vapaaehtoisuudesta, vaan myös laki vaatii kaikkia työnantajia edistämään tasa-arvon toteutumista.

– MeToon jälkeinen elokuva-ala on parempi, mutta ei vieläkään tasa-arvoinen. On aika noudattaa lakia. Moni haluaa sanoa, että edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, mutta ei välttämättä tiedä, mitä konkreettisia tekoja sen eteen voi tehdä. Työkalu antaa neuvoja tähän ja auttaa tekojen todentamisessa, Anttonen kertoo.

Mitä elokuva- ja televisioalan tasa-arvon suhteen tällä hetkellä tapahtuu, mitä se mahdollisesti merkitsee tulevaisuudessa ja miten taistelu voitetaan? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia kansainvälisten huippuvieraiden esitysten ja työryhmien avulla WIFTI Helsinki Summit 2023:ssa.

Luvassa on kaiken vakavan asian keskellä vilkas ja hauska tapahtuma, ja ainutlaatuinen tilaisuus verkottua kansainvälisten vaikuttajien kanssa!

Ilmoittautuminen jatkuu 8.9. asti, mutta tilaa on rajoitetusti, ja se täyttyy nopeasti.

Katso koko ohjelma täältä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi WIFTI Helsinki Summitiin täällä

Lue lisää WIFT Finlandista esitteestämme.Yhteystiedot:

marjaana.mykkanen@wift.fi

eeva-sofia.anttonen@wift.fi

wift@wift.fi

WIFT Finlandin kotisivut: wift.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Muun muassa Oscar-palkittu intialainen elokuvatuottaja Guneet Monga saapuu WIFTI Helsinki Summitiin keskustelemaan kollegojensa kanssa elokuva- ja televisioalan tasa-arvoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.
Muun muassa Oscar-palkittu intialainen elokuvatuottaja Guneet Monga saapuu WIFTI Helsinki Summitiin keskustelemaan kollegojensa kanssa elokuva- ja televisioalan tasa-arvoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.
Lataa
WIFT Finlandin projektijohtaja Marjaana Mykkänen on kuratoinut WIFTI Internationalille Helsinki Summit -huippukokouksen ohjelman.
WIFT Finlandin projektijohtaja Marjaana Mykkänen on kuratoinut WIFTI Internationalille Helsinki Summit -huippukokouksen ohjelman.
Lataa
50-vuotisjuhliaan viettävän WIF Los Angelesin hallituksen puheenjohtaja, aiemmin mm. CBS Filmsiä johtanut Amy Baer osallistuu myös WIFTI Helsinki Summitiin. WIF Los Angelesin syntymäpäiväjuhlat ovat osa Helsinki Summitin ohjelmaa.
50-vuotisjuhliaan viettävän WIF Los Angelesin hallituksen puheenjohtaja, aiemmin mm. CBS Filmsiä johtanut Amy Baer osallistuu myös WIFTI Helsinki Summitiin. WIF Los Angelesin syntymäpäiväjuhlat ovat osa Helsinki Summitin ohjelmaa.
Lataa
WIFTI Helsinki Summit 2023 -huippukokouksen yhteistyökumppanit.
WIFTI Helsinki Summit 2023 -huippukokouksen yhteistyökumppanit.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Tuomo & Markus -voimaduon uusin Hearing Voices -single ottaa kantaa mielenterveysongelmiin toiveikkaasti kasvavan popkappaleen voimalla30.11.2023 14:38:20 EET | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama Tuomo & Markus -voimaduo julkaisee perjantaina 1.12. uuden singlen ja videon Hearing Voices. Kyseessä on uusi versio keväällä ilmestyneen, ylistetyn Game Changing -albumin päätösraidasta. Kokonaan E-Studiossa livenä soitettu ja kuvattu Tero Ahosen ohjaama video on katsottavissa ensinäytössä Soundin sivuilla tänään.

Salaliiton massiivinen tupla-albumi Portaat julki tänään – levyä juhlitaan julkaisukeikalla Turun Dynamossa3.11.2023 10:15:23 EET | Tiedote

Salaliiton neljäs levy Portaat julkaistiin tänään perjantaina 3. marraskuuta suoratoistoissa ja tuplavinyylinä. Bändin uusi, kuvia kumartamaton albumi sisältää aiempiin levyihin verrattuna enemmän ääripäitä: hiljainen ja herkkä sointi saa rinnalleen entistäkin määrätietoisemman ja raskaamman äänimaailman, joka on kuitenkin läpeensä täynnä inhimillistä musiikin ja ystävyyden parantavaa voimaa. Levy esittelee myös Salaliiton uudistuneen kokoonpanon, jossa rumpalina toimii muun muassa The Curea The Kurre -nimellä suomeksi versioinut multi-instrumentalisti Tommi Rantamäki.

Salaliiton tulevan Portaat-albumin uusi single ja video Tärkeä ihminen ilmestyy perjantaina 13.10. – videon ensinäyttö nyt Soundissa12.10.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Perjantaina suoratoistopalveluissa julkaistava Tärkeä ihminen on Salaliiton marraskuussa ilmestyvän Portaat-tuplalevyn toinen single. Biisissä Salaliiton melankoliset laulumelodiat, kitaroiden kuulas vuoropuhelu ja rumpujen ja basson tukeva liitto soivat bändille ominaisella harmonialla. Kappale soljuu The Curen ja The Smithsin hengessä ja rakastumista ja rakastettua kuvaava teksti avaavat kuulijalle oven Salaliiton omalakiseen maailmaan. Tärkeä ihminen on jo tänään kuultavissa ja nähtävissä uuden videon kera Soundin sivuilla.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme