Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoministerit tapaavat epävirallisessa Gymnich-kokouksessa Toledossa

Jaa
EU-maiden ulkoministerit tapaavat epävirallisessa Gymnich-kokouksessa 30.–31. elokuuta Toledossa, Espanjassa. Suomea kokouksessa edustaa valtiosihteeri Lauri Tierala.

Kokouksessa jatketaan keskustelua Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa. Keskustelun aiheina ovat EU:n turvallisuussitoumukset, pitkän aikavälin tuki Ukrainalle ja Ukrainan rauhansuunnitelma. Lisäksi keskustellaan EU:n globaalista vaikuttamistyöstä valmistauduttaessa YK:n yleiskokouksen korkean tason viikkoon.

Kokouksen toisena aiheena on Sahelin alueen heikkenevä turvallisuus- ja humanitaarinen tilanne ja erityisesti Nigerin tilanne vallankaappauksen jälkeen.

Lisätietoja

  • Lauri Hirvonen, eurooppakirjeenvaihtaja, yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikkö, +358 295 350 063
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme