Tampereen yliopisto

Kutsu: Tampereen yliopisto juhlii lukuvuoden avajaisia 4.9.

Jaa
Tampereen yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlaa vietetään maanantaina 4.9.2023 kello 12.30 alkaen keskustakampuksella Päätalon juhlasalissa. Kello 15 alkaa tukisäätiöiden palkitsemistilaisuus. Iltapäivällä luvassa ovat opiskelijoille suunnatut Avajaisfestarit.

Rehtori Keijo Hämäläinen toivottaa koko yhteisön ja yliopiston kumppanit lämpimästi tervetulleeksi juhlaan.

– Perinteiset avajaiset ovat meille erinomainen mahdollisuus juhlistaa paluuta kampuksille sekä toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi yhteisöömme. Toivon, että juhlaan osallistuvat nauttivat uusien ja vanhojen tuttavuuksien kohtaamisista lukuvuoden alkaessa, Hämäläinen sanoo. 

Tampereen yliopiston rehtorina kesällä aloittanut Hämäläinen pitää juhlassa avajaispuheen.   

Juhlapuheen pitää kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen. Ylioppilaskunnan edustajana puhuu Tampereen ylioppilaskunta TREYn hallituksen puheenjohtaja Anniina Honkasaari.  

Juhlassa julkistetaan myös Tampereen yliopiston Vuoden Alumni. 

Avajaisjuhlan jälkeen kello 15 palkitaan ansioituneita henkilöitä tieteen, opetuksen ja vaikuttamisen saralla. Palkitsemistilaisuuden järjestävät Tampereen Yliopiston Tukisäätiö ja Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiö. Tilaisuudet striimataan verkkoon.

Median edustajat ovat tervetulleita – ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Kello 14 alkaen keskustakampuksella vietetään myös opiskelijoiden Avajaisfestareita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Kyösti Koskela, kyösti.koskela@tuni

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kerrostaloasukkaiden mieltymysten toteuttaminen tarjoaa mahdollisuuksia asuntojen tuleviin tilamuunnoksiin25.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Mitkä tekijät korostuisivat, jos asuinkerrostaloja kehitettäisiin asukkaiden ehdoilla? Entä mitä on huomioitava, jotta myös käyttäjät voisivat tehdä tilamuunnoksia asunnoissaan? Arkkitehti SAFA Sini Saarimaan väitöstutkimuksessa selvisi, että tietyt asuinkerrostalon ominaisuudet sekä tukevat miellyttävyyttä asukkaan näkökulmasta että mahdollistavat tilamuunnoksia asukkaille vaihtelevissa tilanteissa. Saarimaan mukaan nämä ominaisuudet ansaitsisivat enemmän huomiota suomalaisessa asuinkerrostalotuotannossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme