Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Työelämäheikennyksillä ei mitään tekemistä julkisen talouden ja työllisyyden kanssa

Jaa
Ammattiliitto JHL toteaa, että hallituksen ajamilla työelämäheikennyksillä ei ole mitään tekemistä julkisen talouden tai työllisyyden kanssa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pahoittelee, että Orpon (kok.) hallitus ryhtyy leikkauksiin puhtaan ideologisista syistä. Leikkauksia ja kurjistuksia ovat saamassa osakseen niin työntekijät, työttömät kuin kaikki sosiaalisesti heikoimmassa asemassa olevat.

– Hallitus haluaa kylmästi laskelmoiden polkea työntekijöitä ja työttömiä. Palkankorotuskatolla, potkulailla tai lakko-oikeuden rajoittamisella ei ole mitään tekemistä julkisen talouden tai työllisyyden kanssa. Työpaikkojen määrä ei lisäänny heikentämällä työttömyysturvaa.

– Ihmiset tuntevat talouden yskiessä epävarmuutta työsuhteistaan. Kaikki keinotekoiset heikennykset kurjistavat työelämän laatua ja siten kautta työn tuottavuutta. 

Työministeri Satonen (kok.) on väläytellyt julkisuudessa mahdollisuuksista vaikuttaa hallituksen ajamiin uudistuksiin. Niemi-Laine pitää tätä hämäyksenä.

– Todellisuudessa heikennykset on päätetty jo hallitusohjelmassa, jossa näkyy vahvasti elinkeinoelämän järjestöjen käsiala.

Niemi-Laine arvioi, että Suomi erkaantuu hyvästä ja toimivasta pohjoismaisesta työmarkkinamallista.

– Työmarkkinoiden kompassia yritetään ruhjoa kohti itää. Hallitus hakee mallia valtioista, joissa ihmisillä on heikko työsuhdeturva ja heikot mahdollisuudet vaikuttaa työpaikan asioihin. Jos näin on tarkoitus pelastaa suomalainen hyvinvointivaltio, niin valitettavasti lapsi menee pesuveden mukana.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme