Korkeasaaren eläintarha

Kansainvälinen eläintarhakonferenssi Helsingissä – tervetuloa avajaisiin 13.9.2023

Jaa

Helsinkiin saapuu syyskuussa 850 eläinlajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelun ammattilaista. Korkeasaari järjestää ensimmäistä kertaa Suomessa Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestö EAZA:n vuosikonferenssin, joka on vuoden suurin eläintarha-alan kokoontuminen Euroopassa.

Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha

Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestö EAZA kokoaa yhteen edistykselliset eläintarhat, joiden tavoitteena on pelastaa eläinlajeja sukupuutolta suojelutoimien, ympäristökasvatuksen ja tutkimuksen keinoin. Korkeasaari on yksi 30-vuotiaan järjestön perustajajäsenistä. Nykyään jäseniä on yli 400.

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi konferenssin avajaisiin. Avajaiset ovat keskiviikkona 13.9.2023 klo 8:30 – 10:30 Helsingissä Marina Congress Centerin Europaea-salissa.

Avajaisissa puhuvat EAZA:n toiminnan johtaja Myfanwy Griffith ja Korkeasaaren toimitusjohtaja Sanna Hellström. Omat tervehdyksensä lausuvat Pekka Haavisto ja Sirpa Pietikäinen.

Viisipäiväisessä konferenssissa käsitellään mm. eläinten hyvinvointia ja koulutusta, eläintarhojen viestintää ja ympäristökasvatusta sekä EAZA:n suojelukampanjoita ja lajikohtaisia suojeluohjelmia. Eläinten hyvinvoinnista luennoimassa on mm. alan suomalainen asiantuntija Helena Telkänranta. Tutustu ohjelmaan: eaza2023.com

Pyydämme mediaa ilmoittautumaan avajaisiin ennakkoon Korkeasaaren tiedottaja Mari Lehmoselle, mari.lehmonen@korkeasaari.fi tai 050 597 3252. Avajaisten yhteydessä haastateltavina ovat Myfanwy Griffith ja Sanna Hellström – kerrothan haastattelutoiveistasi. Autamme mielellämme löytämään kiinnostavia kulmia ja asiantuntijoita konferenssin aiheista!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren eläintarha on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankohteista, jossa käy vuosittain lähes puoli miljoonaa eri ikäistä vierailijaa. Eläintarha on avoinna vuoden ympäri. Korkeasaaren tärkein tehtävä on luonnon monimuotoisuuden suojelu, ja jokainen vierailija tukee tätä työtä. Korkeasaaressa elää toista tuhatta eläintä, jotka edustavat noin 160 lajia. Eläintarhan yhteydessä toimiva Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola.

Korkeasaari suojelee luonnon monimuotoisuutta osana eläintarhojen ja suojelujärjestöjen verkostoa. Uhanalaisia lajeja suojellaan kasvattamalla geneettisesti mahdollisimman monimuotoisia kantoja lajien tulevaisuuden turvaamiseksi. Tarhakannan avulla voidaan tukea luonnon heikenneitä kantoja tai palauttaa luontoon sieltä hävitettyjä lajeja. Korkeasaaresta on palautettu luontoon mm. metsäpeuroja ja mongolianvillihevosia.

Eläintarhan toiminnasta vastaa voittoa tavoittelematon Korkeasaaren eläintarhan säätiö.

Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestö EAZA

Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestö EAZA asettaa standardit edistyksellisille eläintarhoille ja akvaarioille sekä muille yhteistyökumppaneilleen Euroopassa ja Länsi-Aasiassa. EAZA varmistaa, että sen jäsenet saavuttavat ja pitävät yllä eläintenhoidon parhaimpia käytäntöjä.

Vuonna 1992 perustetun EAZA:n tehtävänä on helpottaa Euroopan eläintarha- ja akvaarioyhteisön yhteistyötä koulutuksen, tutkimuksen ja suojelun tavoitteiden saavuttamiseksi. EAZA uskoo, että edistyksillisillä eläintarhoilla ja akvaarioilla on vahva rooli luonnon ja villieläinten suojelussa - sekä tarhaoloissa, että kentällä.

Yli 140 miljoonaa ihmistä vierailee vuosittain EAZA:n jäseneläintarhoissa oppimassa uutta eläimistä ja niiden suojelusta. Tämä vastaa noin joka viidettä eurooppalaista ihmistä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkeasaaren eläintarha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme