Pirkanmaan hyvinvointialue

Työikäisten sosiaalipalvelujen neuvonnalle ja ohjaukselle yhteinen puhelin- ja chat-palvelu koko Pirkanmaalle syksyn aikana

Jaa
Työikäisten sosiaalipalveluiden neuvontaa ja ohjausta yhtenäistetään Pirkanmaan hyvinvointialueella.

Syksyn aikana otetaan vaiheittain käyttöön kaikkia pirkanmaalaisia työikäisiä palveleva sosiaalipalvelujen neuvonnan puhelinpalvelu. Ensimmäisenä puhelinpalvelu otetaan käyttöön Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Parkanossa ja Kuhmoisissa: näiden kuntien asukkaat voivat 1.9.2023 alkaen soittaa numeroon 03 384 5700 (ma, ti, to, pe klo 9–15 ja ke klo 12–17.30). Muut Pirkanmaan kunnat siirtyvät keskitettyyn palveluun syys-lokakuun aikana. Siirtymään saakka eri kuntien asukkaita palvellaan nykyisissä numeroissa, jotka löytyvät pirha.fi-sivustolta sosiaalipalvelujen neuvonnan sivulta kuntakohtaisesta valikosta.

Lokakuussa chat laajenee kaikkien pirkanmaalaisten käyttöön

Sosiaalipalvelujen neuvonnan chat laajenee kaikkien pirkanmaalaisten palvelukanavaksi lokakuussa. Aiemmin chat on ollut käytössä vain Tampereella. Chatissa voi asioida samalla tavalla kuin puhelimessakin.

Sekä keskitetty puhelinpalvelu että chat tulevat olemaan auki ma, ti, to, pe klo 9–15 ja ke klo 12–17.30.

– Kyseessä on merkittävä parannus, sillä aiemmin monissa kunnissa sosiaalipalvelujen neuvonta on saattanut palvella vain muutamia tunteja viikossa. Lisäksi saamme puhelinpalvelun rinnalle kaikkien pirkanmaalaisten käyttöön chatin, joka on monille helppo tapa ottaa yhteyttä, iloitsee palvelupäällikkö Sanna Vartio Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake tilanteisiin, joissa on herännyt huoli aikuisesta henkilöstä. Lomake löytyy sosiaalipalvelujen neuvonnan sivulta.

Keskitetyssä palvelussa yhteydenottoihin vastaa aina sosiaalihuollon ammattilainen. Sosiaalipalvelujen neuvonnassa ohjausta annetaan erilaisissa arjen ongelmatilanteissa ja elämän kriiseissä: vaikkapa arjen hallinnan heikentymiseen tai taloudellisiin huoliin liittyen.

– Yhteyden ottamista ei ole syytä arastella riippumatta siitä, ovatko huolenaiheet pieniä vai suuria. Työntekijät pyrkivät auttamaan asian selvittelyssä mahdollisimman pitkälle ja tarvittaessa varaamme ajan sosiaalipalveluihin tai ohjaamme muiden tarvittavien palveluiden äärelle, kertoo Vartio.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue
Palvelupäällikkö, työikäisten sosiaalipalvelut
Sanna Vartio
044 472 9942
sanna.vartio@pirha.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme