Vaasan kaupunki - Vasa stad

Äänestä mikä seitsemästä ideasta toteutetaan 15 000 eurolla!

Jaa
Vaasan kaupunki on tänä vuonna varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 15 000 euroa osallistuvan budjetoinnin kautta. Vaasalaiset saivat ehdottaa omia ideoitaan koko kesän, toukokuusta elokuuhun, ja ideoita kertyi kaikkiaan 188 kappaletta. Äänestys voittajasta on auki verkossa 17.9. asti ja voittaja julkaistaan 2.10. Vaasan syntymäpäivänä.

- Olin yllättynyt ideoiden määrästä sekä kekseliäisyydestä. Hienoa nähdä, miten vaasalaisilla on yhteishenkeä ja miten yhdessä tekeminen oli selkeästi esillä. Mahtavaa, että niin moni otti osaa! Seitsemän finalistin valinnassa korostuivat toteutettavuus, budjetti sekä vaasalaisten mahdollisuus päästä mukaan toteutukseen, kertoo koordinaattori Olivia Åkers.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on, että kaupunkilaiset osallistuvat oman ympäristönsä kehittämiseen sekä nostaa esiin tapoja, mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

- On kiva huomata, että kaupungin toimialoilla on innostuttu ideoista. Myös monet ideat, jotka esimerkiksi eivät tänä vuonna mahtuneet budjettiin, olivat tervetulleita näkökulmia toimialojen ideapankkiin. Osa ideoista oli sellaisia, joita oltiinkin jo toteuttamassa. Nyt vain äänestämään omaa suosikkia, Åkers innostaa.

Vuonna 2021 voittava idea oli kukkaniitty Vaskiluotoon. Viime vuonna 5000 euroa osoitettiin päiväkodeille leikkikaluihin ja muihin lapsia aktivoiviin välineisiin.

Äänestä 17.9. mennessä!

Suosikki-ideaansa voi äänestää sunnuntaihin 17.9. mennessä verkossa: www.vaasa.fi/osallistuva-budjetointi

Voittajaa voi äänestää seuraavien ideoiden joukosta:

  1. Pääkirjastoon lainattavaksi pelejä ja tekemistä

  2. Yhteislaulutapahtuma torille

  3. Rautatieaseman takana sijaitsevan puiston kunnostus

  4. Pilvilammen ulkoilualueen kunnostustalkoot

  5. Avantouintipaikka Sisäsatamaan

  6. Uusi suihkulähde Hovioikeuden altaaseen

  7. Hyötykasveja kaupungin viheralueille


Yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan Vaasa-aiheinen palkinto. Voittanut idea julkaistaan 2. lokakuuta Vaasan syntymäpäivänä. Idean toteutusta seurataan kaupungin sosiaalisen median kanavilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koordinaattori Olivia Åkers
p. 040 537 9036, olivia.akers@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme