Solnet Green Energy Oy

Solnet kehittää Etelä-Suomen suurinta aurinkopuistoa yhteistyössä H. G. Paloheimon kanssa – investoinnin arvo jopa 100 miljoonaa euroa

Jaa

H.G Paloheimo ja Solnet yhteistyöhön koskien aurinkopuistojen hankevalmistelua

Suomalainen sijoitusyhtiö H.G Paloheimo ja Solnet Group, kansainvälisesti toimiva aurinkoenergia-alan yritys aloittavat yhteistyön aurinkopuistohankkeiden valmistelusta Paloheimon omistamille maille; yhteensä 165 hehtaaria Hausjärven, Tuusulan ja Riihimäen alueilla. Alueille suunnitellaan teollisen mittakaavan aurinkopuistoja, joiden paneelien yhteenlaskettu teho on noin 140 MWp.

Investoinnin arvo on jopa 100 miljoonaa euroa ja hanke tullaan toteuttamaan kumppanimallilla. Hankkeessa valmistellaan aurinkopuistot ”ready-to-build” -vaiheeseen, jonka jälkeen aurinkopuistot rakennetaan Solnetin johdolla. Hankkeessa varmistetaan aurinkopuistojen rahoitus, sekä etsitään tuotettavan aurinkosähkön sähkön ostajat. Osapuolet ovat myös sopineet optiosta lisätä uuden teknologian ratkaisuita sähköverkon tasapainottamiseen liittyen.

”On hienoa olla mukana kehittämässä Etelä-Suomen suurinta aurinkosähköpuistokokonaisuutta yhdessä Paloheimon kanssa. Etelä-Suomen alueen energian tarve on suuri ja kasvaa koko ajan. Ratkaisuja uusiutuvan energian lisäämiseksi pitää kehittää erilaisilla projekteilla yhdessä kumppaneidemme kanssa”, sanoo toimitusjohtaja Kaj Kangasmäki, Solnet Group.

”Vihreä energia on erinomainen sijoitus tulevaisuuteen ja näemme aurinkopuistojen kehittämisen tärkeänä osana Suomen energiatuotannon lisäämistä”, kertoo Martti Paloheimo, toimitusjohtaja, H.G. Paloheimo Oy.

Projektin ensimmäiset osuudet valmistuvat vuoden 2024 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaj Kangasmäki, toimitusjohtaja,
puh. +358 40 501 4429 tai kaj.kangasmäki@solnet.group


Martti Paloheimo, toimitusjohtaja
puh.+358 503443711 H. G. Paloheimo Oy tai martti.paloheimo@paloheimo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Solnet Green Energy Oy
Mechelininkatu 3 D
00100 Helsinki

https://www.solnet.group/

Solnet Group

Vuonna 2014 perustettu Solnet Group on nopeasti kasvava aurinkoenergiayritys, jolla on maayhtiöt Alankomaissa, Saksassa ja Suomessa. Vuonna 2020 yritys listattiin 59. nopeimmin kasvavana yrityksenä Euroopassa Financial Timesin FT1000-listalla ja sijoittui kolmanneksi energiasektorilla. Jo vuonna 2016 Solnet Group sai WWF:n myöntämän Climate Solver -palkinnon. Solnet Group tarjoaa kattavia ja laadukkaita palveluja konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen ympäri Eurooppaa. Helpottaaksemme asiakkaidemme projektia tarjoamme myös palveluja hankkeen rahoitukseen sekä aurinkopaneelien huoltoon ja korjaukseen. Solnetin asiakkaisiin kuuluvat suuret sijoitusrahastot, kauppakeskukset, kaupat sekä varasto- ja logistiikkayritykset. Lisätietoja saat osoitteesta www.solnet.group.

H.G. Paloheimo Oy

H. G. Paloheimo Oy on suomalainen perheyritys, jonka juuret ulottuvat yli 130 vuoden päähän. Nykyään H. G. Paloheimo Oy on keskittynyt sijoitus- ja kiinteistöliiketoimintaan. www.paloheimo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solnet Green Energy Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme