Kustannusosakeyhtiö Otava

Politiikan toimittajan uutuuskirja on häkellyttävä tositarina amerikansuomalaisesta kommunistijohtaja Gus Hallista

Jaa
Tuomas Savonen valottaa uutuuskirjassaan “Moskovan mies vakoilun verkossa” amerikansuomalaisen Gus Hallin häkellyttävää matkaa terästyöläisten lakkojohtajaksi, Yhdysvaltain kommunistisen puolueen pääsihteeriksi, moninkertaiseksi presidenttiehdokkaaksi – ja lähipiiriin soluttautuneen myyrän pettämäksi FBI:n tiedusteluoperaation kohteeksi.

Arvo Kustaa Halberginä syntyneen Gus Hallin (1910–2000) elämää leimasivat vakoilu, pimeä raha ja kylmä sota. Hall johti yli 40 vuotta Yhdysvaltain kommunistista puoluetta, jolle virtasi rahaa Neuvostoliitosta. Noustuaan kommunistisen puolueen johtoelimiin hän joutui syytetyksi vuoden 1949 suuressa kommunistioikeudenkäynnissä ja päätyi vuosiksi liittovaltion vankilaan. 

Vankilasta vapauduttuaan Hall johti yli 40 vuoden ajan Yhdysvaltain kommunistista puoluetta, jolle virtasi rahaa Neuvostoliitosta. Liittovaltion poliisi FBI oli soluttautunut puolueeseen, ja sen keskeisin myyrä oli Hallin perhe- ja puolueystävä Morris Childs. Näin Yhdysvallat sai huipputason tietoa Kremliä myöten. 

Kirjassa limittyvät Hallin ja Childsin elämäntarinat. Samankaltaisista taustoista ponnistaneet miehet päätyivät lähes vastakkaisille poluille. Miksi Hall pysyi totalitaristisen järjestelmän tukijana, vaikka hän eli läntisen vapauden keskellä? Miksi Childs hylkäsi aatteensa ja ryhtyi myyräksi? 

Tuomas Savonen on Suomen Tietotoimiston toimittaja, jonka poliittisen historian väitöskirja käsitteli Gus Hallia. 

Moskovan mies vakoilun verkossa – Amerikansuomalaisen Gus Hallin erikoinen elämä ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Markus Bäckmanin lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 21.9. 

 

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi 

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Tuomas Savonen. Kuva: Marjo Tynkkynen/ Blindspot Photo Oy
Tuomas Savonen. Kuva: Marjo Tynkkynen/ Blindspot Photo Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja pureutuu Venäjän ortodoksisen kirkon ja sen johtajan, patriarkka Kirillin, rooliin Ukrainan vastaisessa hyökkäyssodassa22.9.2023 10:54:05 EEST | Tiedote

Yksityiskoneella kymmenien palvelijoiden ja turvamiesten kanssa liikkuva patriarkka Kirill edellyttää niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin samankaltaista kohtelua kuin valtionpäämiehet. Uutuuskirja tarkastelee, millainen on patriarkka Kirillin johtaman Venäjän ortodoksisen kirkon suhde Putinin hallintoon. Entä millainen rooli uskonnolla on Venäjän hyökkäyssodassa?

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.18.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme