Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koulujen maksuton harrastustoiminta tavoittaa satoja lapsia

Jaa
Vaasan koululaiset pääsevät jälleen syyslukukaudella 2023 osallistumaan monipuoliseen ja maksuttomaan harrastustoimintaan. Lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan koulupäivän yhteydessä muun muassa Harrastamisen Vaasan malli –hankkeen avulla.

Syyslukukaudella 2023 Vaasan perusopetuksen kouluissa järjestetään vuosiluokkien 1-9 oppilaille noin 56 maksutonta kerhoa sekä lähes 90 viikoittaista maksutonta harrastustoimintoa Harrastamisen Vaasan mallin kautta.

Syyslukukauden 2023 harrastustoiminta kouluissa alkaa syyskuussa, joten vanhempien kannattaa seurata tarkasti viestintää Wilmassa.

- Kukin koulu tiedottaa omista kerhoistaan suoraan Wilmassa, joten kannattaa nyt alkusyksystä seurata erityisen tarkasti koulun viestejä ja tiedotteita, vinkkaavat hankekoordinaattori Anne Lamminen ja palvelusuunnittelija Sari Kivelä.

Liikuntaa, kokkausta ja kädentaitoja

Vaasassa on tavoitteena mahdollistaa jokaiselle vaasalaisille lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

- Tämän syksyn toiminta näyttää ilahduttavan monipuoliselta, ja mukana on paljon uutta harrastustoimintaa. Kouluissa järjestetään muun muassa erilaisia kuvataide - ja käsityöpainotteisia harrastustoimintoja. Monet suosikit jatkavat, kuten esimerkiksi kiipeily ja liikunnalliset harrastustoiminnat. Nousevina ilmiöinä näkyvät muun muassa pelaaminen ja digiosaaminen, kuten koodaus. Oppilaiden toiveet on otettu laajasti huomioon, kertoo Lamminen.

Kouluissa järjestetään myös muun muassa musiikkikerhoja, läksypajoja sekä retki- ja seikkailukerhoja.

Harrastusvalikoima vaihtelee koulusta riippuen

Kunkin koulun harrastustarjonta riippuu siitä, mitä toiveita oppilailla on, mitkä ovat koulun omat toiveet ja millaisia toimijoita on saatu mukaan järjestämään harrastustoimintaa kullakin alueella.

- Harrastusvalikoima siis vaihtelee koulusta riippuen. Ja tietyssä koulussa järjestettävä harrastus on suunnattu pelkästään kyseisen koulun oppilaille, Kivelä kuvailee.

Harrastustoimintaa toteuttavat yhteistyössä Vaasan kaupungin perusopetus sekä muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt ja muut yhteistyökumppanit kuten esimerkiksipaikalliset yhdistykset ja seurat.

Harrastukset valittu lasten ja nuorten ehdotusten perusteella

Harrastusvalikoiman suunnittelussa tärkeää on lasten ja nuorten toiveiden kuuleminen.

Harrastuksia järjestetään Vaasan peruskouluissa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä Harrastamisen Vaasan mallin hankerahoituksella sekä Opetushallituksen myöntämällä erityisavustuksella.

Harrastamisen Vaasan mallin päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Sen toteuttamista koordinoi Vaasassa kaupungin nuorisopalvelut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

harrastuskoordinaattori Anne Lamminen, puh. 040 156 4046,anne.lamminen@vaasa.fi(Harrastamisen Vaasan malli) 


palvelusuunnittelija Sari Kivelä, puh. 040 127 2699, sari.kivela@edu.vaasa.fi (perusopetus, opetushallituksen erityisavustuksella järjestettävä toiminta) 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme