Kirkkopuiston Terassi

Turun uudistunut kauppatori saa uuden jouluisen suurtapahtuman – Marraskuun lopussa avattavalle Turun Joulutorille haetaan laaja-alaisesti kumppaneita. Koko syyskuun kestävässä haussa etsitään myyjiä, ruokatoimijoita sekä ohjelmatarjontaa

Jaa
Turun kauppatorille rakentuu moderni ja lämminhenkinen joulutoritapahtuma 25.11-22.12.2023. Turun Joulutorille etsitään vuodenaikaan sopivia kumppaneita myymään tuotteita, palveluita sekä ruokaa. Joulutorin kruunaa ilmainen karuselli, joka toivottaa erityisesti kaikki lapset ja lapsenmieliset nauttimaan joulun tunnelmasta. Myyjä- ja kumppanihaku on auki syyskuun ajan.
Joulukuusi ja joulupallo Ortodoksikirkon edessä talvella 2022.
Joulukuusi ja joulupallo Ortodoksikirkon edessä talvella 2022.

Ortodoksikirkon kupeeseen sijoittuva Joulutori rakentuu maksuttoman karusellin ympärille. Joulutori koostuu kauppakujista, monipuolisesta ruokatarjonnasta, glögibaareista ja viihtyisistä oleskelualueista. Alueen tunnelma luodaan luonnon materiaaleilla, valoilla, musiikilla ja taiteella.

Kaupungin sydämeen avattava Turun Joulutori hakee inspiraatiota Keski-Euroopan perinteisiltä joulumarkkinoilta. Kumppaneita markkinoille etsitään lähialueiden lisäksi eri puolilta Suomea sekä maan rajojen ulkopuolelta. Myyntipaikkoja alueelle rakentuu noin 20-25 ja osa myyntipaikoista on mahdollista vuokrata vain puolikkaaksi ajaksi. 

“Turku on Suomen joulupääkaupunki ja mielestämme joulumarkkinoiden tuotevalikoiman tulisi edustaa paikallisten toimijoiden lisäksi myös muita Suomen alueita. Olisi hienoa jos Joulutorilta voisi löytää myös palan Savoa, Kainuuta, Pirkanmaata tai Lappia. Ja miksei myös ripauksia Ranskaa, Saksaa tai vaikka Japania”, kertoo Joulutorin tuottaja Samuli Pasanen.

Myyjähaun kautta Joulutori toivoo löytävänsä monipuolisesti erilaisia laadukkaita ja vastuullisesti valmistettuja tuotteita ja palveluita tarjoavia yrityksiä. Markkinoille toivotaan käsityöläistuotteita erilaisista materiaaleista, designia, muotia, lahjoja, elintarvikkeita ja palveluita. 

Joulutorin myyjä- ja kumppanihaku kestää koko syyskuun, jonka jälkeen Joulutorin toimijat päätetään yhdessä tapahtuman operaattoriyrityksen sekä Turun kaupungin kauppapaikkapäällikön kanssa lokakuun ensimmäisellä viikolla. 

“Uusi joulutorikonsepti tuo uudenlaista ja kaivattua kokemista Turun ydinkeskustaan joulun aikaan. Sen kautta voi helposti saapua asioimaan keskustan liikkeisiin ja ravintoloihin, tai viettää viihtyisän hengähdystauon isommallakin porukalla jouluhälinän keskellä. Toivomme tästä jokavuotista ja kehittyvää uutta jouluperinnettä niin turkulaisille kuin joulutorimyyjille.”, kertoo Turun kaupungin kauppapaikkapäälikkö Hanna Sjöbring

“Etsimme myös majoitus- ja hotellikumppaneita Turusta, joiden kanssa voisimme tarjota edullisia majoitusvaihtoehtoja sellaisille myyjille, jotka saapuvat rikastamaan Turun joulua jostain kauempaa”, vinkkaa Joulutorin tuottaja Samuli Pasanen. 

Herkuttelu ja hyvät maut kuuluvat jouluun. Joulutori kutsuu Food Truck -yrittäjiä mukaan koko tapahtuman ajaksi tai puolikkaaksi. 

Joulutorin ruokamyyjähaun keskeisimpiä tavoitteita on löytää alueelle monipuolista ja herkullista ruokatarjontaa. 

“Talvi on haastavaa aikaa ulkona tapahtuvalle ruokatoiminnalle, joten etsimme alueelle sellaisia ruokatoimijoita, jotka pystyvät toimimaan itsenäisesti ilman juoksevaa vettä ja viemäröintiä. Käytännössä tämä tarkoittaa liikkuvan elintarvikeluvan omaavia ruokakärryjä- ja autoja, jotka pystyvät toimimaan itsenäisesti.”

Alueelle voisi sopia perinteisten jouluherkkujen lisäksi esimerkiksi japanilaiset ramen-keitot, ranskalaiset raclettejuustot, saksalaiset curry wurstit, kupeista juotavat umamisen täyteläiset kasvis- ja lihaliemet, höyrytetyt dumplingsit, georgialaiset hatsapurit tai pelmenit. 

“Ruokatarjonnan suhteen haluamme mennä monipuolisuus ja herkullisuus edellä, joten kaikki ideat ja ehdotukset punnitaan osana kokonaisuutta.”

Ruokatoimijoita haetaan alueelle koko tapahtuman ajaksi, mutta myös puolikkaalle ajalle, jotta myös Turun ulkopuolelta olisi helpompi saapua paikalle. 

Lisäksi alueelle varataan muutamia paikkoja pienille ruokakärryille, kuten esimerkiksi kesän katukuvasta tutuille hattara-kärryille. Pienien ja helposti liikuteltavien ruokakärryjen paikkoja voidaan vuokrata joustavasti, esimerkiksi viikonpäiväkohtaisesti. Tällä käytännöllä pyritään palvelemaan nuoria ja mikroyrittäjiä, jotka saattavat käydä samanaikaisesti kouluja tai tehdä muita töitä yrittäjyyden ohella.

Haussa myös kuorolaulua, lauluesityksiä, teatteria ja joulun taikoja

Kauppatorille rakennettu pysyvä esiintymislava tulee toimimaan Joulutorin pääasiallisena esiintymis- ja esittäytymispaikkana. 

“Tulemme kontaktoimaan paikallisia kuoroja ja teattereita syyskuun aikana, mutta kannustamme kaikkia joilla on esiintymishaluja olemaan yhteydessä. Olisi hienoa jos Joulutorin lava voisi olla paikka, missä turkulaiset harrastusryhmät pääsevät esittäytymään kaupunkilaisille. Aktiivinen harrastustoiminta on tärkeä osa kaupunkikulttuuria ja ihmisten arkea ja elämää”, kertoo tuottaja Samuli Pasanen. 

Joulutorilla esiintymisestä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. 

Idea joulutorista on syntynyt Kirkkopuiston Terassin lehmusten alla

Joulutorin takana toimiva Turku Food & Wine Fest Oy operoi myös kesäistä Kirkkopuiston Terassia. Ajatus joulumarkkinoista on ollut yrityksen ajatuksissa jo pidemmän aikaa. Kauppatorin avauduttua pitkän remontin jälkeen, hyppy kesäterassista joulumarkkinoihin tuntui luonnolliselta.

“Olemme uuden äärellä ja jännitystä on tietysti ilmassa. Kesäterassi ei kuitenkaan ole ihan sama asia kuin talvinen joulutori, joten uutta ja opittavaa on edessä. Toivomme, että syyskuun myyjähaku tavoittaa mahdollisimman monet toimijat Suomessa ja pystymme tarjoamaan myyjille sellaisen vision ja toteutuksen, että mahdollisimman moni haluaa ja uskaltaa lähteä projektiin mukaan.”

Turku Food & Wine Fest Oy järjestää joulukuun 8.-9. päivä myös uuden Turku Wine & Jazz -tapahtuman VPK:n talolla yhteistyössä Jazz City Turku Ry:n kanssa. Tapahtumasta tullaan tiedottamaan tarkemmin syyskuun aikana. Hakuohjeet ja yhteydenottolomake löytyvät osoitteessa  www.turunjoulutori.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Joulukuusi ja joulupallo Ortodoksikirkon edessä talvella 2022.
Joulukuusi ja joulupallo Ortodoksikirkon edessä talvella 2022.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkkopuiston Terassi
Nunnavuorenkatu 1
20360 Turku

http://www.kirkkopuistonterassi.com

Tiedotteen lähetti Turku Food & Wine Fest Oy, joka vastaa Turun Joulutorin tuotannosta. Turku Food & Wine Fest Oy operoi myös Turussa toimivaa Kirkkopuiston Terassia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkkopuiston Terassi

Turussa kulttuuri kuuluu kaikille – Kirkkopuiston Terassin kesä on täynnä pääsymaksutonta ohjelmaa8.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Kaupunkilaisten viihtymiselle omistettu Kirkkopuiston Terassi starttaa kesäkautensa jälleen pe 12.5. Kulttuurintekijät ja ohjelmatuottajat rakentavat yhteisöllisestä alueesta monimuotoisen tilan kohtaamisille, kun kävijät pääsevät nauttimaan livemusiikista, tietovisoista ja jopa muotokuva-ateljeesta. Avajaisperjantaina alueella esiintyy PMMP:stä tuttu Mira Luoti.

Turun Suurterassi aukeaa lauantaina 15.5.11.5.2021 08:44:21 EEST | Tiedote

Hyviä kokemuksia kartuttaneet suurterassit eivät ole enää vain kokeiluja, vaan ovat tulleet jäädäkseen – kesän ensimmäinen yhteisterassi aukeaa Turkuun tällä viikolla. Viime kesänä onnistuneet suurterassikokeilut osoittivat, että kohtaamispaikkoja keskellä kaupunkia kaivataan. Turun kulttuurihistroriallisesti arvokkaaseen Tuomiokirkonpuistoon levittäytyvä Kirkkopuiston Terassi aukeaa lauantana 15. toukokuuta klo 12. Yhteisterassi tullaan toteuttamaan ainakin seuraavina kolmena kesänä.