Vihreät - De Gröna

Vihreiden Virta: Hallitus haluaa esittää olevansa luonnon puolella, muttei halua käyttää rahaa

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ihmettelee hallituksen sanojen ja tekojen ristiriitaa luonnonsuojelussa. Valtiovarainministeriön budjettiesityksestä käy ilmi, ettei Orpon hallitus aio käyttää rahaa ympäristön hyväksi vaikka näin hallitusohjelmatekstissä lupaileekin.
Sofia Virta. Kuva:Salla Merikukka
Sofia Virta. Kuva:Salla Merikukka

– Ei luontoa suojella puheilla vaan teoilla - ja nyt budjettiesityksen pohjalta näyttää siltä, että hallitus tyytyy vain puhumaan. Orpon hallitus on kertonut pitävänsä tärkeänä Etelä-Suomen metsiensuojelun METSO-ohjelmaa, mutta todellisuudessa poliittista tahtotilaa ei kuitenkaan ole. Hallitus itseasiassa vähentää vapaaehtoisen metsiensuojelun rahoitusta jopa yhdeksällä miljoonalla eurolla, Virta toteaa.

– Orpon hallituksen on turha esiintyä luonnon puolustajan kun todellisuudessa luonnonsuojelun rahoituksen taso tullaan laskemaan huomattavasti matalammalle tasolle mitä Vihreiden ympäristöministerikaudella, jolloin luonnonsuojelun rahoitusta korotettiin merkittävästi. Se on kestämätön valinta tilanteessa, jossa vain me suomalaiset voimme varmistaa, että luontokato tämän maan upeassa ympäristössä saadaan pysäytettyä, Virta jatkaa.

Muita luonnon- ja ympäristönsuojelun heikkeneviä resursseja ovat mm. vesiensuojelun rahoituksen laskeminen yhteensä jopa kymmenillä miljoonilla sekä kansallis- ja luonnonpuistojen rahoituksen merkittävä pienennys.

– Hallitus on puhunut luonnonsuojelun vapaaehtoisuuden tärkeydestä. Tätä taustaa vasten toivoisi, että edes vapaaehtoisen luonnonsuojelun resursseja sitten lisättäisiin. Todellisuus on valitettavasti päinvastainen. Kiistaton tosiasia on, että jos hallituksen linja ei muutu, Suomen arvokkaan luonnon suojeluun on käytettävissä jopa kolmanneksen vähemmän rahaa kuin aiemmin, Virta painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sofia Virta. Kuva:Salla Merikukka
Sofia Virta. Kuva:Salla Merikukka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Virran ja Harjanteen terveiset budjettiriiheen: Hallitus voi vielä valita toisin15.9.2023 16:14:54 EEST | Tiedote

Virta ja Harjanne muistuttavat budjettiriihen kynnyksellä, että nykyisellään hallituksen suunnittelemat leikkaukset sosiaalitukiin osuvat kaikista heikoimmassa asemassa oleviin. Virta ja Harjanne toivovat, että hallitus päättää panostaa koulutukseen ja tutkimukseen, jotta osaajapulaan voitaisiin toden teolla puuttua. Lisäksi he ihmettelevät hallituksen haluttomuutta panostaa luonnonsuojeluun ja vaativat, että turkistarhaus ajettaisiin hallitusti alas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme