Gummerus

Boheemielämää, ylisuorittamista ja masennuslääkkeiden sivuvaikutuksia – Milja Kauniston Hajanainen (Gummerus) ilmestyy 11.9.

Jaa

Hajanainen – Epätäydellinen elämäni (Gummerus) on Milja Kauniston hurja muistelma, joka kuvaa kirjailija-muusikon poikkeuksellisia elämänvaiheita: taiteilijaperheessä kasvamista, henkisen väkivallan sävyttämää avioliittoa Yhdysvalloissa ja unelmien perhe-elämää Ranskassa. Kesken onnellista elämänvaihetta suojakuori alkaa murentua, kun kirjailija masentuu ja joutuu kohtaamaan menneisyytensä. Hajanainen ilmestyy 11.9.

Mitä tapahtuu, kun menestyksen kulissit kaatuvat? Milja Kaunisto käsittelee muistelmateoksessaan muun muassa erityisherkkyyttä, julkisuuden varjoa, mustasukkaisuutta ja suostumusta parisuhteessa, lama-ajan perintöä, luokkapetturuutta, ylisuorittamista, Yhdysvaltain Keskilänttä, masennuslääkkeiden ironisia sivuvaikutuksia, superäitiyttä, kuorirooleja, pariisilaisen boheemielämän hurmiota ja kovuutta, aiempien sukupolvien painoa, kirjailijaksi kasvamista — ja kahden taiteilijan suurta rakkaustarinaa. Kaunisto peilaa elämänsä tapahtumia rehellisesti ja huumorinkin kautta naiseuden odotuksiin eri aikoina.

Minulla on painava laatikko, joka on täynnä päiväkirjoja. Se on otettava esiin, jotta voisin ymmärtää, miten näin rikasta elämää elänyt nainen on voinut tuntea elämänsä olevan kuin graniittinen hautapaasi, jonka alla on pelkkää lahoavaa, vajoavaa mätää ja matoista multaa”, Kaunisto kirjoittaa teoksen prologissa. 

On tehtävä päätös. Joko suljen mielestäni menneisyyden niin kuin tähänkin asti, tai sitten tutkin sitä tarkemmin, murtumisenkin uhalla. Kirjailija minussa haluaa nähdä, mitä murtumisesta seuraa.”

Milja Kaunisto (s. 1976) on Etelä-Ranskassa asuva kirjailija ja musiikintekijä. Hän on julkaissut seitsemän historiallista romaania sekä elämäkerran isästään, iskelmälaulaja Pasi Kaunistosta.

Milja Kaunisto: Hajanainen – Epätäydellinen elämäni
295 sivua
Ilmestyy painettuna kirjana 11.9., sekä e- ja äänikirjana 28.9., lukija Laura Hänninen

Lisätietoja sekä haastattelu-, kuva- ja arvostelukappalepyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Milja Kaunisto. Kuvaaja: Jonathan Bayol
Milja Kaunisto. Kuvaaja: Jonathan Bayol
Lataa
Milja Kaunisto. Kuvaaja: Jonathan Bayol
Milja Kaunisto. Kuvaaja: Jonathan Bayol
Lataa
Lataa
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Nimitysuutinen: Gummerus vahvistaa suomennetun kaunokirjallisuuden osastoa – Petri Leppänen toimituspäälliköksi ja Leo Taanila kustannustoimittajaksi29.9.2023 11:28:36 EEST | Tiedote

Gummeruksen suomennetun kaunokirjallisuuden osastolle on nimitetty kaksi uutta ammattilaista. Lähes 20 vuotta kirja-alalla työskennellyt Petri Leppänen ryhtyy toimituspäällikkönä rakentamaan Gummeruksen kunnianhimoista käännösfiktiolistaa yhdessä toimituspäällikkö Leenastiina Kakon ja kustantaja Johanna Laitisen kanssa. Leo Taanila aloittaa uudessa tehtävässä suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana.

Tämän seksikkäämpää ei yleissivistys voi olla! – Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin26.9.2023 07:55:58 EEST | Tiedote

Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus) kertoo, miten seksiä ja kuumia tunteita on kuvattu kaunokirjallisuudessa antiikista nykypäivään. Kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini pohtii teoksessaan, mitä erotiikka, pornografia ja kiihottavat klassikot kertovat aikansa kaunokirjallisista ihanteista, seksuaalimoraalista ja mieltymyksistä – moralisoimatta.

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme