Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Päihdepalvelujen vastaanotto ilman ajanvarausta Kalasatamaan

Jaa
Päihdepalvelujen puhelinpalvelu ja vastaanotto ilman ajanvarausta palvelee helsinkiläisiä 1.9.2023 alkaen Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa osoitteessa Työpajankatu 14 A.

Puhelinpalvelu ja vastaanotto ilman ajanvarausta palvelevat arkisin klo 8.30–15.30. Puhelinpalvelun numero on 09 310 42900. Vastaanotolle ilmoittaudutaan paikan päällä Kalasataman 1. kerroksen automaateilla.   

Palvelut toimivattäysi-ikäisten helsinkiläisten asiakkaaksi tulon väylänä päihdepalveluihinAsiakkaat ja heidän läheisensä saavat puhelinpalvelussa neuvontaa ja ohjausta ja heidän hoidon tarpeensa arvioidaan. Lähetettä ei tarvita. 

Vastaanotolle ilman ajanvarausta voi hakeutua, jos tarvitseesimerkiksi vieroitushoitoa tai apua muissa kiireellisissä päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa tai ei ole mahdollisuutta asioida puhelimitse. 

Helsingin päihdepalveluihin voi hakeutua myös Startti-infojen kautta, joitajärjestetään1.9. alkaen viikoittain vain Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa.Startti-infoissa saa perustietoa päihdepalveluista, riippuvuudesta ja toipumisesta. Starttiin voi osallistua anonyymisti. 

”Uudistuksen tavoitteena on helpottaa, sujuvoittaa ja yhdenmukaistaa helsinkiläisten pääsyä päihdepalveluihin ja -hoitoon. Hienoa, että meillä on nyt matalan kynnyksen päihdepalvelu ilman ajanvarausta, joka on auki arkisin koko virka-ajan”, toteaa Helsingin päihdepalvelujen päällikkö Pia Pulkkinen    

Syyskuun alusta alkaen pari tuntia päivässä palvelleet vastaanotot ilman ajanvarausta Laakson, Malmin ja Vuosaaren päihdepoliklinikoilla loppuvat.  

Lisätietoa  

Pia Pulkkinen,Helsingin päihdepalvelujen päällikkö, p. 050 070 2157, pia.pulkkinen@hel.fi 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme