Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Keskitetty tahdosta riippumaton hoito toteutuu asianmukaisesti Julkulan sairaalassa

Jaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue pystyy turvaamaan keskitetyn tahdosta riippumattoman hoidon asianmukaisen toteutumisen Julkulan sairaalassa, mutta erikoislääkärivaje jatkuu. Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi valvontapäätöksen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 30.8.2023 antanut valvontapäätöksen, jossa se toteaa saatujen selvitysten perusteella, että Pohjois-Savon hyvinvointialue pystyy turvaamaan keskitetyn tahdosta riippumattoman hoidon asianmukaisen toteutumisen Julkulan sairaalassa Kuopiossa.

Erikoislääkärivaje voi muodostaa riskin hoidon laadun ja oikea-aikaisuuden suhteen – resurssien turvaaminen jatkossa on tärkeää

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen toimenpiteet lääkäripulan korjaamiseksi ja riittävien lääkäriresurssien turvaamiseksi ovat olleet monipuolisia. Niistä huolimatta erikoislääkärivaje jatkuu,  ja voi muodostaa riskin hoidon laadun ja oikea-aikaisuuden suhteen. Itä-Suomen aluehallintovirasto kehottaa Pohjois-Savon hyvinvointialuetta jatkamaan edelleen työskentelyä ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuden turvaamiseksi ja vahvistamaan Julkulan sairaalan henkilöstötilannetta lääkäreiden osalta normaaliajan kriisinkestävyyden lisäämiseksi.  

Psykiatrian päivystysjärjestelyjä on uudistettu

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aloittamisen jälkeen psykiatrian päivystysjärjestelyjä on uudistettu. Selvityksen perusteella lääketieteen opiskelijoiden johdon ja valvonnan järjestelyt virka- ja päivystysaikana toteutuvat nyt asianmukaisesti Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Asia ei anna aluehallintovirastossa aihetta enempään.

Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontapäätös (ISAVI/8422/2022) kokonaisuudessaan (pdf)

Lisätietoja
aluehallintoylilääkäri Marja Kuronen, p. 0295 016 6000 (vaihde)
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rakennusalan yritysten toiminnassa merkittäviä puutteita työturvallisuusmääräysten noudattamisessa – vastuuhenkilöille sakkoja ja yhtiöille yhteisösakkoja30.11.2023 15:31:43 EET | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi eteläpohjalaista rakennusalalla toimivaa yhtiötä yhtiösakkoon työturvallisuusrikoksista. Rakennustyömaan rakennuttaja ja päätoteuttaja Suomen Kuntorakennus Oy on tuomittu seitsemän tuhannen euron yhteisösakkoon ja aliurakoitsijana toimiva Martti Lamminmäki Oy on tuomittu viidentoista tuhannen euron yhteisösakkoon. Suomen Kuntorakennus Oy:n toimitusjohtaja tuomittiin 30 päiväsakkoon, turvallisuuskoordinaattori 40 päiväsakkoon, rakennustyömaan vastaava työjohtaja 60 päiväsakkoon ja asennustyöjohtaja sekä asennustyötekijöiden esimies 80 päiväsakkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme