Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Keskitetty tahdosta riippumaton hoito toteutuu asianmukaisesti Julkulan sairaalassa

Jaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue pystyy turvaamaan keskitetyn tahdosta riippumattoman hoidon asianmukaisen toteutumisen Julkulan sairaalassa, mutta erikoislääkärivaje jatkuu. Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi valvontapäätöksen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 30.8.2023 antanut valvontapäätöksen, jossa se toteaa saatujen selvitysten perusteella, että Pohjois-Savon hyvinvointialue pystyy turvaamaan keskitetyn tahdosta riippumattoman hoidon asianmukaisen toteutumisen Julkulan sairaalassa Kuopiossa.

Erikoislääkärivaje voi muodostaa riskin hoidon laadun ja oikea-aikaisuuden suhteen – resurssien turvaaminen jatkossa on tärkeää

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen toimenpiteet lääkäripulan korjaamiseksi ja riittävien lääkäriresurssien turvaamiseksi ovat olleet monipuolisia. Niistä huolimatta erikoislääkärivaje jatkuu,  ja voi muodostaa riskin hoidon laadun ja oikea-aikaisuuden suhteen. Itä-Suomen aluehallintovirasto kehottaa Pohjois-Savon hyvinvointialuetta jatkamaan edelleen työskentelyä ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuden turvaamiseksi ja vahvistamaan Julkulan sairaalan henkilöstötilannetta lääkäreiden osalta normaaliajan kriisinkestävyyden lisäämiseksi.  

Psykiatrian päivystysjärjestelyjä on uudistettu

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aloittamisen jälkeen psykiatrian päivystysjärjestelyjä on uudistettu. Selvityksen perusteella lääketieteen opiskelijoiden johdon ja valvonnan järjestelyt virka- ja päivystysaikana toteutuvat nyt asianmukaisesti Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Asia ei anna aluehallintovirastossa aihetta enempään.

Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontapäätös (ISAVI/8422/2022) kokonaisuudessaan (pdf)

Lisätietoja
aluehallintoylilääkäri Marja Kuronen, p. 0295 016 6000 (vaihde)
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

On aika tehdä esitykset vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajista19.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastot pyytävät 3.11.2023 mennessä esitykset toimialueiltaan vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen. Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme