Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon TE-toimiston johtajana aloitti Juha Jokitalo

Jaa
Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimiston johtajaksi on valittu sotatieteiden maisteri Juha Jokitalo. Hän aloittaa työt 1.9.2023. Virka tuli haettavaksi TE-toimiston johtaja Hanna Makkulan siirryttyä kesäkuussa toisiin tehtäviin.
Juha Jokitalo, Etelä-Savon TE-toimiston johtaja 1.9.2023 alkaen
Juha Jokitalo, Etelä-Savon TE-toimiston johtaja 1.9.2023 alkaen

Juha Jokitalolla on laaja kokemus johtamisesta sekä työ- ja elinkeinopolitiikasta kuntajohtamisen, oman yrityksen ja Puolustusvoimien tehtävien kautta. Jokitalo tekee parhaillaan väitöskirjatutkimusta organisaatiokulttuurista.

”Edessä oleva TE2024-muutos on vaikutuksiltaan erittäin merkittävä koko Etelä-Savon elinvoimalle. Muodostettaville työllisyysalueille on kyettävä yhdessä luomaan uusia ja innovatiivisia tapoja, joilla varmistetaan osaavan työvoiman saanti kaikissa tilanteissa. Tavoitteenani onkin luoda Etelä-Savon alueelle Suomen vetovoimaisimmat TE-palvelut yhdessä kuntien, hyvinvointialueen, yrittäjien ja oppilaitosten kanssa", Juha Jokitalo kertoo.

"Tavoite on kova ja saavutettavissa, kun kaikki toimijat ottavat asian omakseen. Askeleita tämän tavoitteen suuntaan on jo otettukin TE-2024 Etelä-Savo -hankkeessa, jossa on perustettu työryhmiä rakentamaan tulevaa. Lähipäivinä kunnat tekevät päätöksensä työllisyysalueista. Tämän jälkeen työ jatkuu kiivastahtisena. Yhdessä tekemällä olemme vahvoilla”, Jokitalo jatkaa.

Työ- ja elinkeinotoimisto eli tutummin TE-toimisto on työ- ja elinkeinopalveluja järjestävä ja tuottava valtion viranomainen. Toimisto palvelee monipuolisesti työnhakijoita, työnantajia ja yrittäjiä tukemalla työnhakijoiden nopeaa työllistymistä, parantamalla osaavan työvoiman saatavuutta ja turvaamalla yritysten toimintaedellytyksiä. Alueellisia TE-toimistoja on Suomessa 15.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Hannu Mars, Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualue, Etelä-Savon ELY-keskus, 0295 024 271, hannu.mars@ely-keskus.fi

Kuvat

Juha Jokitalo, Etelä-Savon TE-toimiston johtaja 1.9.2023 alkaen
Juha Jokitalo, Etelä-Savon TE-toimiston johtaja 1.9.2023 alkaen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

ELY-keskus myönsi touko-elokuussa noin 25 miljoonaa euroa avustusta itäsuomalaisille yrityksille ja 17 miljoonaa euroa työllistymiseen ja osaamiseen21.9.2023 08:10:09 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi touko-elokuun aikana lähes 25 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta 53 itäsuomalaisen yrityksen hankkeeseen, joilla yritykset kehittävät kilpailukykyään sekä hakevat kasvua. Myönnetty rahoitus on osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta ja oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahoitusta. Elokuun loppuun mennessä tänä vuonna yrityksille myönnetty avustusmäärä on jo lähes 45 miljoonaa euroa. Kesän aikana rahoitusta on myönnetty Itä-Suomessa osaamista ja työllisyyttä lisääville yleisille kehittämishankkeille noin 17 miljoonaa euroa.

Understöd kan sökas för förbättrande av vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerhet20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Man kan ansöka om understöd från NTM-centralen i Södra Savolax för att förbättra vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerheten under perioden 2.10–30.11.2023. För att genomföra projekten har jord- och skogsbruksministeriet anvisat NTM-centralen i Södra Savolax ett anslag på 2,5 miljoner euro. Ansökan är riksomfattande och understödet kan sökas av kommuner, samkommuner och bolag som ägs av dessa samt andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar med undantag av statliga ämbetsverk och inrättningar. Understödet kan inte beviljas privatpersoner.

Avustusta haettavana vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskukselta voi hakea avustusta vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen 02.10–30.11.2023 välisenä aikana. Hankkeiden toteuttamiseksi maa- ja metsätalousministeriö on osoittanut Etelä-Savon ELY-keskukselle käytettäväksi 2,5 miljoonan euron määrärahan. Haku on valtakunnallinen ja avustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja näiden omistamat yhtiöt ja muut kuntaomisteiset toimijat, yhdistykset, yritykset sekä muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia. Avustusta ei voida myöntää yksityishenkilölle.

Sinilevätilanne jatkuu melko rauhallisena Etelä-Savossa31.8.2023 14:44:56 EEST | Tiedote

Sinilevien määrä on pysynyt melko vähäisenä viimeisen kahden viikon aikana Etelä-Savon järvillä. Alueen neljällä valtakunnallisella sinileväseurannan havaintopaikalla on tehty vähäiset sinilevähavainnot Mikkelin Pitkäjärvellä ja Ukonvedellä sekä Pieksämäen Pieksäjärvellä ja Heiniöllä. Viikoilla 34 ja 35 on tullut vain yksittäisiä kansalaishavaintoja sinilevistä. Sinilevätilanteen seuranta jatkuu vielä syyskuun ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme