Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 5.9.2023

Jaa
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 5.9.2023 esityslista on julkaistu. Esityslistalla muun muassa toimialan talousarvioehdotus vuodeksi 2024 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosiksi 2024–2026.

Ennakkotiedote on luettavissa Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Samalta sivulta löytyvät myös

  • muut päätösasiakirjat
  • tieto lautakunnan jäsenistä
  • kokousaikataulu

5.9. esitylistalla muun muassa:

Asia 2: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle koskien kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajan viran täyttöä. Kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksessa 5.9. lautakunta antaa lausunnon kaupunginhallitukselle. Hallituksen jälkeen asia etenee kaupunginvaltuustoon päätettäväksi, sillä hallintosäännön 7 luvun 1 §:n 15 kohdan mukaan kaupunginvaltuusto päättää toimialajohtajan virkaan ottamisesta.

Asia 12: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunkiympäristön toimialalle liikuntapaikka ja ulkoilualueiden rakentamisohjelmaluonnoksesta vuosiksi 2024–2033. Lausunnon mukaan lähivuosien merkittävin uusi liikuntapaikka on Vuosaaren Heteniitynkentän tekojäärata. Lähivuosille lisättyjä perusparannushankkeita ovat vesiliikennelaiturit, väylät ja ruoppaukset, ulkoilureittien sekä kenttien hankkeet. Lisäksi yhtenä pääpainona on lähiliikuntapaikkaohjelman mukaisten hankkeiden toteuttaminen, huomioiden ohjelmassa todetut katvealueet sekä nykyisten paikkojen ylläpito. Tekonurmikenttiä peruskorjataan vuosittain erillisen tekonurmiohjelman mukaisesti. Mustikkamaan ja Herttoniemen liikuntapuistojen mittavat perusparannukset lisäävät puistojen houkuttelevuutta ja käytettävyyttä.


Asia 13: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kulttuurin ja liikunnan laitosavustuksista vuodelle 2024.

Asia 15: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan talousarvioehdotus vuodeksi 2024 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosiksi 2024–2026. Lautakunnan jälkeen esitys etenee kaupunginhallitukselle. Hallitus käsittelee yhteisten neuvotteluiden pohjalta syntynyttä pormestarin vuoden 2024 talousarvioesitystä marraskuun alussa. Kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi talousarvioesitys etenee myöhemmin marraskuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme