Commu

Ruoka -avun tarve kasvanut ympäri Suomen - nuoret yrittäjät keksivät ratkaisun vertaisauttamiseen

Jaa
Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama auttamisen sovellus, joka tarjoaa helpon ja turvallisen ratkaisun vertaisauttamiselle ja naapuriavulle. Ruoka -avun tarve on kasvanut ympäri Suomen ja siksi alusta tarjoaa nyt mahdollisuuden pyytää ja antaa ruoka -apua mahdollisimman turvallisesti. Commulla on yli 40,000 käyttäjää ympäri Suomen.
Commu on kotimainen auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan.
Commu on kotimainen auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan.

Ruoka -avun pyytämiseen vaaditaan nyt Commussa henkilöllisyyden vahvistaminen pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella. Uudistus on noussut käyttäjien tarpeesta ja palautteesta. Ruoka-avun ja akuutin avun tarve on kasvanut nuorten yrittäjien mukaan viime syksystä lähtien. 

"Ruoan hintojen ja elämisen kustannusten nousu on näkynyt suoraan käyttäjiemme avun tarpeissa", kertoo Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commun perustajista. "Elinkustannukset ovat nousseet niin paljon, että arkea on vaikea suunnitella. Jos huomaan perjantai-iltana, että jääkaappi on tyhjä ja perheen pitäisi pärjätä viikonlopun yli, mistä saan apua? Monelta puuttuu turvaverkosto ja haluamme auttaa siinä, että kukaan ei jäisi yksin."

Ruoka -apua on jo aikaisemmin voinut pyytää Commussa. Kauhasen mukaan jo tuhannet ihmiset ovat auttaneet toisiaan esimerkiksi ostamalla kassillisen ruokaa tai tarjoamalla lahjakortin apua tarvitsevalle. Turvallisuus on Kauhasen mukaan Commun toiminnan keskiössä ja kaiken toiminnan edellytys. Esimerkiksi rahan antaminen ja pyytäminen on sovelluksessa kielletty. 

"Väärinkäytölle on kaikissa sosiaalisen medioissa aina mahdollisuus", Kauhanen toteaa. "Pakollisen henkilöllisyyden vahvistamisen ansiosta riski on kuitenkin Commussa huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Facebook -ryhmissä."

Haluan auttaa ihmisiä, mutta miten? Commu yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan

Commu -sovelluksen ovat rakentaneet tiimi nuoria yrittäjiä Tampereelta, joiden tavoitteena on madaltaa kynnystä pyytää ja antaa apua. Commun kautta niin yksityishenkilöt, yhdistykset kuin yritykset voivat tehdä hyviä tekoja lähialueillaan. Alustan kautta on tapahtunut jo yli 10,000 hyvää tekoa ympäri Suomen. Kauhanen toivoo, että Commu toimisi digitaalisena ovikellona ja toisi ihmisiä yhteen auttamisen äärellä.

"Ikinä ei tiedä, koska apua voi tarvita. Minusta on hienoa, että ihmiset auttavat toisiaan matalalla kynnyksellä", Kauhanen kertoo. "Meistä jokaisella on taitoja ja kokemuksia, joista voi olla apua toiselle. Ja samoin meistä jokainen voi tarvita joskus auttavaa kättä tai kuulevaa korvaa."

Commu on Yhteiskunnallinen yritys. Sovellus on maksuton yksityiskäyttäjille. Commun asiakkaat ovat yrityksiä, jotka tekevät hyviä tekoja alustan kautta ja kuntia, jotka tarjoavat alustaa asukkailleen turvallisena tapana tutustua naapuruston ihmisiin ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuus.

Näin pyydät ja annat ruoka -apua Commussa:

  • Lataa Commu -sovellus puhelimeesi Google Play -kaupasta tai App Storesta. Sovelluksen käyttö vaatii älypuhelimen ja internet -yhteyden.
  • Luo maksuton tili sähköpostillasi.
  • Jos pyydät ruoka-apua, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi Commussa joko pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen tehdään vain kerran.
  • Ruoka-apua voi pyytää kaksi (2) kertaa kuukaudessa. Sinulla voi olla aktiivisena ruoka-apu -teemassa samanaikaisesti enintään kaksi (2) ilmoitusta.
  • Ruoka-apu -pyynnöt luodaan omaan "Ruoka-apu" -teemaansa. Mikäli haluat auttaa lähialueesi ihmisiä ruoka-avun muodossa, löydät ilmoitukset vastaisuudessa "Ruoka-apu" -teemasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Kauhanen
Perustaja
Auttamisen tori Commu
karoliina@commuapp.fi
+358 403614070
https://commuapp.fi/

Kuvat

Commu on kotimainen auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan.
Commu on kotimainen auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuCommu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa
helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Karstula edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin - kunta aloittaa yhteistyön kotimaisen auttamisen sovellus Commun kanssa12.9.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Karstulan kunta aloittaa yhtenä ensimmäisistä kunnista Suomessa strategisen yhteistyön Commu -sovelluksen kanssa kuntalaisten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä helpottaa avun tarjoamista ja saamista kaikille kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme