Veikkaus ledningsgrupp förnyas som en del av bolagets tillväxtstrategi

Dela

Veikkaus förnyar ledningsgruppens sammansättning 1 september 2023. Fyra nya ledamöter kommer att stödja Veikkaus tillväxtstrategi.

Jarkko Nordlund, Reija Laaksonen, Jonas Reuter och Tuomo Puumala är nya ledamöter i Veikkaus ledningsgrupp.
Jarkko Nordlund, Reija Laaksonen, Jonas Reuter och Tuomo Puumala är nya ledamöter i Veikkaus ledningsgrupp.

Veikkaus fokuserar enligt sin strategi på att stärka sin ställning som en ledande aktör inom spelbranschen. Förnyelsen av ledningsgruppen är ett led i utvecklingen av Veikkaus affärsverksamhet och förberedelserna inför en eventuell reform av penningspelssystemet som enligt en skrivelse i regeringsprogrammet kommer att träda i kraft senast 1 januari 2026.

Nya ledamöter i ledningsgruppen från september är EM Jarkko Nordlund, SVM Tuomo Puumala, EM Reija Laaksonen och civilekonom Jonas Reuter.  

– Enligt skrivelsen i regeringsprogrammet sker en övergång till ett nytt penningspelssystem senast i början av 2026, vilket innebär att förberedelsetiden är kort. Internationalisering och förberedelse inför reformen av spelbranschen är en viktig del av Veikkaus tillväxtstrategi. När Veikkaus verksamhetsmiljö förändras krävs det också att ledningsgruppen förändras och får ny kompetens. Jag tror att utnämningarna i Veikkaus ledningsgrupp ger oss entusiastiska och kunniga personer som kan bidra till att Veikkaus lyckas med sina framtida mål, säger Olli Sarekoski, verkställande direktör för Veikkaus.

Jarkko Nordlund stärker Veikkaus ledningsgrupp med gedigen internationell och inhemsk kompetens inom förändringsledning, konsumentverksamhet, marknadsföringskommunikation och medier. Nordlund har tidigare arbetat bland annat som verkställande direktör för MTV Oy och för Universal Musics verksamheter i Finland och Baltikum. Nordlund kommer att planera och bereda Veikkaus framtida affärsverksamhet i fråga om licenssystemet tillsammans med Veikkaus affärsverksamhetsdirektör, COO Nora Vähävirta.

– Jag är mycket glad över att få delta i arbetet med att förnya Veikkaus i nära samarbete med personal, konsumenter och samarbetspartner, säger Nordlund.

Tuomo Puumala, före detta statssekreterare vid undervisnings- och kulturministeriet, kompletterar Veikkaus ledningsgrupp med sin långvariga samhällserfarenhet och kännedom om penningspelverksamhet. Puumala har tidigare arbetat som bland annat riksdagsledamot och varit ledamot i Veikkaus styrelse. Puumala ger Veikkaus ett nytt perspektiv på samhällsförändringen och megatrendernas inverkan på affärsverksamheten. Till hans ansvarsområden hör data och analys samt kundservice.

– I mina tidigare roller har jag fått följa Veikkaus utveckling och expansion till en föregångare i spelbranschen. Det är en glädje och en ära att nu få följa med på denna anrika finländska, ansvarsfulla aktörs nästa stora förändringsresa, säger Puumala.

Reija Laaksonen tillträder som varumärkes- och kommunikationsdirektör på Veikkaus. Laaksonen har lång erfarenhet av internationella varumärken, marknadsföring, digital affärsverksamhet och kommunikation inom konsumentverksamhet i kombination med gedigen strategisk kompetens. Hon har tidigare innehaft ledningsuppgifter på bland annat Nokian Renkaat, Fazer och Unilever.

– Jag är entusiastisk över Veikkaus förnyelse och internationalisering.  Spelbranschens snabba förändring och den internationella konkurrensen kräver ett starkt varumärke och en kommunikation som stöder tillväxtstrategin.  Veikkaus har ett starkt varumärke och är en branschföregångare inom ansvarstagande. Jag ser verkligen framemot den kommande resan tillsammans med teamet på Veikkaus, säger Laaksonen.

Genom möjliga licenssystemet kommer Veikkaus att befinna sig i ett nytt konkurrensläge och kan utöka även sin internationella affärsverksamhet. Redan nu bedriver Veikkaus dotterbolag Fennica Gaming internationell affärsverksamhet mellan företag.

Jonas Reuter tillträder som direktör för internationell affärsverksamhet. Reuter har långvarig erfarenhet av internationell penningspelsverksamhet och av strategisk affärsutveckling. Reuter har tidigare arbetat bland annat med olika ledningsuppgifter i de stora penningspelsbolagen IGT och Scientific Games. Han ansvarar i fortsättningen för ledning och utveckling av Veikkauskoncernens internationella affärsverksamhet enligt Veikkaus tillväxtstrategi.

– Veikkaus är ett starkt varumärke i såväl Finland som den internationella penningspelsbranschen. Veikkaus och Veikkausmedarbetarna är kända för sin långa och framgångsrika historia. Bolaget har bidragit till branschens utveckling när det gäller ansvarsfullt spelande, produktinnovationer och operativ spetskompetens. Att ta Veikkaus kompetens till utlandet är ett naturligt och spännande nästa steg, säger Reuter.

Fennica Gaming Ab:s verkställande direktör Timo Kiiskinen lämnar Veikkaus ledningsgrupp och fokuserar nu fullt ut på att vidareutveckla och utöka dotterbolagets kraftigt expanderade B2B-affärsverksamhet. Han kommer att rapportera till Jonas Reuter, direktör för internationell affärsverksamhet.

I övrigt förblir ledningsgruppens sammansättning oförändrad.

Nyckelord

Kontakter

Veikkaus medietjänst, tfn 09 4370 7000
mån-tors: kl. 8-21
fre: kl. 8-24
lör: kl. 9-12 och kl. 20-22
sön: kl. 10-15


https://www.veikkaus.fi/sv/yritys

Vår uppgift är att erbjuda spel som skapar glädje och skyddar den. Vi vill att våra kunders spelande hålls på glädjens sida.

Människors välbefinnande ligger oss nära om hjärtat. Det ska vara trevligt att komma till jobbet varje dag. Vi erbjuder verkningsfulla arbetsuppgifter i en arbetsgemenskap som utvecklas och jobbar med glada, friska tag.

Vi vill tillsammans skapa en utmärkt spelplan som erbjuder intressanta spelpositioner bl.a. för tech-experter. Vi är en spelfirma med stort genomslag.

Läs mer om oss på veikkaus.fi/tyopaikat. (på finska).

VI HÅLLER SPELANDET PÅ GLÄDJENS SIDA.

Följ Veikkaus Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Veikkaus Oy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum