Valtiokonttori

Valtiontalouden tietoaineistoja ja asiantuntijoita median käyttöön

Jaa

Valtiokonttori julkaisee verkossa erilaisia tilastoja ja katsauksia valtiontaloudesta. Aiheita ovat muun muassa valtionvelka, valtiontakaukset, valtion myöntämät lainat, korko- ja kustannustuet sekä valtionavustukset.

Valtiokonttorin toimitalo

Esimerkiksi valtiontalouden kuukausikatsaus kuvaa valtion talousarvion toteutumista, valtion tuottoja, kuluja, varoja, velkoja ja rahavirtoja. Julkaisemme myös kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietoja.

Olemme koonneet median käyttöön keskeisten tietoaineistojemme lyhyet esittelyt ja lisätietolinkit sekä asiantuntijoidemme yhteystietoja. Aineistoista selviää muun muassa, että

  • valtionvelka oli heinäkuun 2023 lopussa 151,8 miljardia euroa
  • julkisten hankintojen arvo on vuodessa noin 44 miljardia euroa
  • vuoden 2023 ensimmäisellä puolikkaalla uusia ASP-tilejä avattiin lähes 14 000
  • valtion henkilöstön työtapaturmista ja ammattitaudeista maksettiin vuonna 2022 korvauksia yhteensä yli 21 miljoonaa euroa
  • EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) suurimmat tuensaajat Suomessa ovat St1, Solar Foods, Vantaan Energia ja Suomen hyötytuuli.

Tutustu aineistoihin osoitteessa:https://www.valtiokonttori.fi/tilastot-ja-raportit/tietoa-julkisesta-taloudesta-paattajille-ja-medialle/

Ota meihin yhteyttä

Valtiokonttorin viestinnän asiantuntijat palvelevat mediaa kaikissa toimintaamme liittyvissä kysymyksissä. Autamme löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi, tarjoamme median käyttöön valokuvia sekä järjestämme taustoittavia tilaisuuksia ja tapaamisia.

Yhteyshenkilöt

Tietoa meistä

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. Tutustu meihin ja tehtäviimme tarkemmin osoitteessa www.valtiokonttori.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme