Espoon kaupunki - Esbo stad

Lek och rörelse har börjat i Alberga

Dela

Lek och rörelse är ett pilotförsök och riktar sig till barn i åldern 5–6 år inom Alberga området. Det här innebär knappt 1000 barn. Barnen deltar regelbundet i verksamheten antingen varje vecka eller varannan vecka. Det är frågan om ledd motionsverksamhet i idrottshallen Kameleonten. Verksamheten har startat den 28 augusti och fortsätter till maj i 38 veckor.

Barnen övar sina motoriska färdigheter på mångsidiga rörelsebanor. Målsättningen i Lek och rörelse är att öka rörelsen hos barn inom småbarnspedagogiken. Verksamheten leds av barngruppens egna vuxna tillsammans med Espoon Telinetaiturits instrukörer.

Lek och rörelse handlar om välfungerande samarbete, som genomförs av Esbo stads resultatenheter; idrotten, både den finska och svenska småbarnspedagogiken samt Espoon Telinetaiturit. Alla samarbetsparter är starkt engagerade och ledarna är skolade.

”Fint att verksamheten äntligen har satt i gång. Det här är ett bra sätt att skapa lika möjligheter för ett stort antal barn att röra på sig och att öka på rörelseglädjen”, säger Esbos idrottsdirektör Martti Merra.

Inspiration till Lek och rörelse kommer från Danmark

Lek och rörelse modellen kommer från Köge i Danmark, där liknande verksamhet har genomförts i nio år. Alla småbarn i Köge (0–6 år) deltar regelbundet i verksamheten.

Esbo stads och Espoon Telinetaiturits representanter besökte Köge förra våren för att bekanta sig med verksamheten och för att få goda råd hur det lönar sig att starta liknande verksamhet i Esbo. I Köge har man, tack vare Lek och rörelse, uppnått många goda resultat, inte enbart med tanke på barnens fysiska och motoriska utveckling, utan även för att barnen lär sig viktiga sociala färdigheter.

Nyckelord

Kontakter

Andra språk

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum