Avain

Salattu mafia kertoo Italian mafioiden historiasta ja nykypäivästä

Jaa
Suomalais-italialaisen tietokirjailijan Anton Montin teos Salattu mafia – Cosa nostra ja Camorra kertoo italialaisten mafioiden maailmasta. Kirja valaisee mafioiden menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta – ja pohtii, ovatko ne pysyvä italialainen ilmiö.
Anton Montin Salattu mafia ilmestyy 4.9.2023.
Anton Montin Salattu mafia ilmestyy 4.9.2023.

Italialaisen mafian maailma on täynnä väkivaltaisia ja salaperäisiä kytköksiä. Niiden salajuoniin ja murhamysteereihin ovat kietoutuneet vuoron perään mafiosot, tavalliset rikolliset ja poliitikot. 

“Mafioiden historiaan liittyy hirvittävää väkivaltaa. Onkin vaikea ymmärtää, että Euroopassa on Italian kaltainen suuri maa, jonka mafiasodissa on kuollut toisen maailmansodan jälkeen kymmeniätuhansia ihmisiä, vieläpä niin, että alueet, joilla nämä murhat ovat tapahtuneet, ovat suhteellisen pieniä. Kirjoissani kerron näiden sotien vaiheista, vaikka mafiasodat ovat kuitenkin nykyisin lähestulkoon loppuneet”, kertoo Anton Monti kirjassaan.

Salattu mafia sisältää kaksi teosta: Cosa nostra ja Camorra. Ensimmäisessä osassa sukelletaan Cosa Nostran historiaan ja nykypäivään, sillä tämä sisilialainen mafia on luultavasti maailman kuuluisin. Palermon kapeita mukulakivisiä kujia hallitsevatkin edelleen Sisilian mafian perheet. Toisessa osassa perehdytään Napolin seudulla toimivaan Camorraan, joka on kuin monista irrallisista rikollisliigoista koostuva saaristo. Camorralaiseen elämäntapaan kuuluvat suuret, viritetyt skootterit, moottoripyörät, samppanja ja merkkituotteilla leveily sosiaalisessa mediassa. Siihen kuuluvat myös ”lasten liigat” eli alaikäisten ryhmittymät, jotka suorittavat terroristisia hyökkäyksiä siviilien joukkoon. 

True Story (Storytel) on julkaissut teokset äänikirjoina vuonna 2022.   

Helsinkiläinen Anton Monti on kirjoittanut useita teoksia Italian politiikasta ja kulttuurista. Hän viettää paljon aikaa Roomassa, jossa sijaitsee kirjailijan lapsuuden- ja nuoruudenkoti. Monti on naimisissa poliitikko ja runoilija Anni Sinnemäen kanssa

teos: Salattu Mafia: Cosa nostra ja Camorra

kirjailija: Anton Monti

ISBN: 9789523044975
kustantamo: Avain

sivuja: 268
julkaisupäivä: 4.9.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319


Arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Anton Montin Salattu mafia ilmestyy 4.9.2023.
Anton Montin Salattu mafia ilmestyy 4.9.2023.
Lataa
kansi: Anton Monti, Salattu mafia
kansi: Anton Monti, Salattu mafia
Lataa
Anton Monti, kuva: Heli Blåfield
Anton Monti, kuva: Heli Blåfield
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Bokashi – jätehuollon pehmeä teknologia20.9.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tutkijatohtori Veera Kinnunen perehtyi pehmeään teknologiaan kirjoittaessaan teosta Bokashi: Vallankumous ämpärissä (Avain). "Jäin miettimään, mikseivät kompostit kuulu kaupunkeihin. Eikö olekin vain ideologisten ja poliittisten suhdanteiden seurausta, että kaupunkien jätehuolto on päädytty toteuttamaan vieraannuttavilla ja jättimäisillä infrastruktuureilla eikä vaikkapa pienimuotoisilla, paikallisilla järjestelmillä, kuten komposteilla ja pienvoimaloilla? Voiko jäte tehdä muutakin kuin pilata maailman", hän pohtii Kustantamon kuulumisia -blogin postauksessaan.

Karhu : Metsän kultainen omena -kirja kertoo karhujen kiehtovasta elämästä13.9.2023 07:40:00 EEST | Tiedote

Metsissämme asuvat karhut ovat ruskeakarhuja, mutta tunnemme heidät tuttavallisemmin karhuina. Kuinka karhut viestivät keskenään? Miten karhunpentu oppii itsenäiseksi karhuksi Kirja soveltuu luettavaksi kaikille karhuista kiinnostuneille, myös aikuisille, jotka haluavat tutustua metsiemme valtiaaseen, karhuun. Daga Ulv on helsinkiläinen taiteilija, joka on kuvittanut useita eläinaiheisia tietokirjoja ja lastenkirjoja. Karhu : Metsän kultainen omena on toinen osa Suomen suurpedoista kertovassa kirjasarjassa. Ensimmäinen osa Susi : Canis lupus ilmestyi keväällä 2023. teos: Karhu : Metsän kultainen omena kirjailija: Daga Ulv ISBN: 9789523044869 kustantaja: Avain ilmestymispäivä: 13.9.2023

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme