Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoasiainhallintoa uudistetaan – työryhmä aloittaa toimintansa 4. syyskuuta

Jaa
Ulkoministeriö on asettanut sisäisen työryhmän valmistelemaan ulkoasiainhallinnon uudistusta hallitusohjelman mukaisesti. Työryhmän toimikausi alkaa 4. syyskuuta ja päättyy joulukuussa, kun loppuraportti ja suositukset luovutetaan ulkoministeriön ministereille.

Ryhmän asettaminen perustuu pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmaan. Tavoitteena on keskittyä Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin intresseihin, talouskasvun edistämiseen, kansainvälisiin taloussuhteisiin ja teknologiseen kehitykseen.

”Ulkoministeriön organisaatio on ollut olennaisilta osiltaan nykyisen kaltainen vuodesta 1998 lähtien. 25 vuodessa on tapahtunut paljon ja näiden muutosten tulisi näkyä myös ulkoasiainhallinnossa”, ulkoministeri Elina Valtonen sanoo.

Resursseja painotetaan maihin, jotka ovat Suomen kannalta strategisesti merkittäviä. Tämä koskee niin edustustoverkkoa, taloussuhteita, turvallisuusyhteistyötä kuin kehitysyhteistyötä.

Työryhmän puheenjohtajana toimii poliittinen valtiosihteeri Lauri Tierala ja varapuheenjohtajana alivaltiosihteeri Pekka Puustinen.

Lisätietoja:

Lauri Tierala, poliittinen valtiosihteeri, puh. 0295 350 998

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme