HUS

Läkemedelsstöld avslöjad på Nya barnsjukhusets vårdavdelning

Dela
Anställningsförhållandet för en sjukskötare på Nya barnsjukhuset har hävts på grund av misstankar om läkemedelsstöld. En brottsanmälan om stölden har gjorts till polisen.

Läkemedelsstölden framgick i samband med HUS egen övervakningsverksamhet. Misstankar väcktes i våras och genom effektiverad uppföljning kunde misstankarna bekräftas i slutet av augusti. Läkemedlen var avsedda som smärtlindring för patienter.

Arbetstagarens anställningsförhållande hävdes med omedelbar verkan. Fallet är mycket beklagligt. HUS har gjort en brottsanmälan till polisen och en anmälan till Valvira. HUS kommenterar inte fallet ytterligare medan polisutredningen pågår.

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet. 

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss. 

HUS – Den främstavården 

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum