SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Suhonen: Lume-yt:t ajavat ihmiset ja 240 työntekijää hätään!

Jaa

SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen näkee Stora Enson Sunilan tehtaan lakkautuspäätöksen jälleen alleviivaavan suomalaista irtisanomisen helppoutta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander

– Lume-yt:t, muutosneuvottelut ovat helppoa irtisanomispolitiikkaa, joka ajaa työntekijät inhimilliseen hätään ja elämän romahtamiseen. Ja kun tilanteeseen yhdistetään Orpon hallituksen aikeet leikata työttömyys- ja sosiaaliturvasta, on coktail petollinen. Perheiden heitteillejättö, sanoo Suhonen.

– Tuotanto Sunilassa on seisonut toukokuusta lähtien, mutta missä ovat hallituksen toimet, tukipaketit, joissa alueen ja ihmisten edellytyksiä selviytyä ja parantaa tilannetta työllisyydessä. Missä ovat täsmäkoulutuspaketit irtisanotuille muuntokoulutukseen työvoimapula-aloille, kysyy Suhonen.

– Suomessa on helppoa lyödä lappuluukulle ja irtisanoa verrattuna moniin kilpailijamaihin. Ja nyt hallitus on viemässä edellytykset jopa elämisen perustalta, kun turvaverkostoa heikennetään – muka paremman työllisyyden nimissä. Miten tämä yhtälö helpottaa elämää? Kysyn aidosti, lataa eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Suhonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme