SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: 240 työntekijän arjesta pohja pois Kotkan Sunilan tehtaan lopettamisen seurauksena

Jaa

Kansanedustaja Paula Werningin (sd.) mukaan Stora Enson päätöksen vaikutukset tuntuvat laajalti koko Kymenlaaksossa ja Kaakkois-Suomessa.

Metsäyhtiö Stora Enso on päättänyt lopettaa pysyvästi sellutuotannon ja ligniinin erottamisen Sunilan tehtaalla Kotkassa.

- Stora Enso tiedottaa konsernin uudelleenjärjestelyiden tavoitteena olevan sen kilpailukyvyn vahvistamisen. Nämä toimet tulevat koskettamaan yhteensä yli 1000 henkilön irtisanomista. Sunilan tehtaan kohdalla se tarkoitta 240 henkilöä, Werning sanoo.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP Jukka-Pekka Flander

Hallituksen kaavailemat leikkaukset osuvat mm. juuri tällaisiin tilanteisiin todella ikävästi.

- Stora Enson irtisanomisilla on laajat yhteiskunnalliset vaikutukset ja hallituksen on työministeri Satosen johdolla reagoitava nopeasti, jotta irtisanotut ihmiset eivät jää tyhjän päälle. Jämsän tehtaan irtisanomisien kohdalla reagoitiin nopeasti ja perustettiin äkillisen rakennemuutoksen työryhmä avuksi tilanteen ratkaisemiseksi. Nyt Kaakkois-Suomi ja Kymenlaakso on jälleen menettämässä työpaikkoja ja monen perheen arki tulee hankaloitumaan. Tuotanto Sunilan tehtaalla on ollut pysähdyksissä toukokuusta lähtien, mutta missä viipyvät ministeri Satosen ripeät toimet, Werning kysyy.

Hallitusohjelmassa linjatut leikkauspäätökset niin ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan kuin koulutukseen on peruttava.

- Pienimmillä paikkakunnilla on lähes mahdotonta löytää uutta työpaikkaa nopeasti. Uudelleen koulutuskaan ei tapahdu käden käänteessä. Hallituksen kaavailemat toimet eivät lisää työnsä menettävien uskoa huomiseen, Werning huomauttaa.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme