Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote siirtynyt ensimmäisenä hyvinvointialueena kärkipalkkoihin

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) työntekijöiden ja viranhaltijoiden palkat on yhtenäistetty 1.1.2023 kuntayhtymän aikaisiin kärkipalkkoihin. Henkilöstön tehtäväkohtaiset palkat korotetaan kunkin tehtävän vaativuustason korkeimpaan tehtäväkohtaiseen palkkaan. Lisäksi 1.1.–31.5.2023 väliseltä ajalta maksetaan kertakorvaus.

Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen
Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen

Keusotessa on saatu ratkaistua palkkojen harmonisointi eli yhdenmukaistaminen 1.1.2023 kuntayhtymän aikaisiin kärkipalkkoihin. Sovintosopimuksessa on sovittu HYVTESin (ent. KVTES) ja SOTE-sopimuksen piirissä olevien työntekijöiden ja viranhaltijoiden tehtäväkohtaisten palkkojen yhdenmukaistamisesta ns. kärkipalkkaan eli korkeimpaan tehtäväkohtaiseen palkkaan.  

Aikanaan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle ja myöhemmin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyi työntekijöitä useammalta eri työnantajalta ja erilaisilla tehtäväkohtaisilla palkoilla. Palkkaharmonisaation tavoite on henkilöstön yhdenvertainen kohtelu. 

– Olemme yli 4000 keusotelaisen työyhteisö. Ensin työntekijät tulivat kuudesta eri kunnasta sote-kuntayhtymään ja viimeksi vuodenvaihteessa yhdistettiin taas työntekijöitä yhdeksältä eri työnantajalta. Yhdenvertainen palkka on keskeinen tekijä siinä, että voimme kaikki tuntea itsemme tasavertaisiksi ja oikeudenmukaisesti kohdelluiksi työyhteisössämme. Lisäksi tällä on todennäköisesti vaikutusta henkilöstön saatavuuteen ja pysyvyyteen. Meille on tärkeää, että jokainen työntekijä ja viranhaltija voi olla tyytyväisesti keusotelainen, kertoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio

Sekä nykyinen että entinen henkilöstö saa korvaukset takautuvasti 

Palkkaharmonisaatiosopimuksen tultua voimaan sekä Keusoten nykyiselle että 1.1.2023 jälkeen pois lähteneelle henkilöstölle maksetaan kertakorvaus ja tehdään takautuva tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen. 

Henkilöstölle maksettavat korvaukset sisältävät tähän asti kertyneen erotuksen kärkipalkan ja työntekijälle tai viranhaltijalle maksetun tehtäväkohtaisen palkan välillä. Korvauksen saajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti: nykyiseen henkilöstöön sähköpostitse ja pois lähteneeseen henkilöstöön kirjeitse.  

– Elokuussa tehdyn ratkaisun myötä olemme yhdenmukaistaneet kaikkien työntekijöidemme ja viranhaltijoidemme tehtäväkohtaiset palkat kuntayhtymän kärkipalkkoihin. Nyt lähes koko hyvinvointialueen henkilöstö on nk. kärkipalkoissa. Joitakin yksittäisiä palkkojen yhteensovittamisia on hyvinvointialueella vielä tulossa.  Tästä on hyvä lähteä kehittämään vetovoimaista hyvinvointialuetta, kertoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote muisti henkilöstöään asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämisestä15.9.2023 14:00:01 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) juhlisti Hyvinkään kaupungintalolla 15.9.2023 henkilöstönsä ansiokkaita tekoja asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämiseksi. Vuoden asiakas- ja potilasturvallisuustekona Keusote palkitsi systeemisen toimintamallin juurruttamisen lastensuojeluun. Keusoten infektio- ja tartuntatautien yksikölle myönnettiin Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme