Vihreät - De Gröna

Sofia Virta: Lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan on pystyttävä puuttumaan paremmin

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta vaatii hallitukselta toimia lasten suojelemiseksi väkivallalta ja esimerkiksi parempaa tiedonkulkua eri viranomaisten välillä. Lastensuojelussa aiemmin työskennellyt Virta on huolissaan siitä, ettei hallitusohjelmassa ole sanaakaan lapsiin kohdistuvan väkivallan torjumisesta kouluväkivallan torjumisen lisäksi.

– Jälleen saimme kuulla pysäyttävän suru-uutisen Joensuussa kuolleesta neljävuotiaasta. Meidän on pyrittävä sekä puuttumaan lasten kohtaamaan väkivaltaan että estämään tilanteiden kehittyminen väkivallaksi. Tällä hetkellä hallitusohjelmassa ei kuitenkaan ole sanaakaan lapsiin kohdistuvan väkivallan torjumisesta kouluväkivallan torjumisen lisäksi, Virta sanoo. 

– Se, miten hyvin suomalaiset vanhemmat voivat, heijastuu suoraan siihen, miten hyvin suomalaiset lapset voivat. Nyt esimerkiksi kaavaillut sosiaaliturvaleikkaukset sysäävät perheitä yhä syvemmälle köyhyyteen, mielenterveyspalveluita tai päihdekuntoutusta on vaikea saada ja monet viranomaiset ovat äärimmilleen kuormittuneita eikä tieto liiku. Paine lisääntyy monesta suunnasta ja se voi ajaa monet perheet hyvin ahtaalle. Millä toimin hallitus varmistaa, että lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa kyetään ehkäisemään ja siihen nykyistä paremmin puuttumaan Suomessa? Virta kysyy. 

– Jokaista lasta on kyettävä suojelemaan kaikelta väkivallalta kaikin keinoin. Valitettavasti tiedon välityksessä eri viranomaisten, perheiden palvelujen, koulun ja varhaiskasvatuksen välillä on puutteita, jotka pahimmillaan johtavat siihen, ettei väkivallan eskaloitumista kyetä estämään. Erityisesti tiedonkulun parantamiseen tarvitaan lisää resursseja, Virta vaatii. 

– Olen tehnyt työtä lasten ja nuorten kanssa, jotka ovat kokeneet väkivaltaa ja kasvaneet turvattomissa oloissa. Meidän tulisi yhteiskuntana kyetä kaikin keinoin sekä ehkäisemään, että puuttumaan väkivaltaan. Ei yhdenkään lapsen tulisi joutua mitään sellaista kokemaan – saati henkeään väkivallan seurauksena menettämään. Se on niin väärin ja se on yhteiskunnalta niin järkyttävä epäonnistuminen ettei sanat riitä, Virta päättää. 

Virta jättää aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Hän on myös juuri perustamassa eduskuntaan väkivallan vastaista verkostoa. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Virran ja Harjanteen terveiset budjettiriiheen: Hallitus voi vielä valita toisin15.9.2023 16:14:54 EEST | Tiedote

Virta ja Harjanne muistuttavat budjettiriihen kynnyksellä, että nykyisellään hallituksen suunnittelemat leikkaukset sosiaalitukiin osuvat kaikista heikoimmassa asemassa oleviin. Virta ja Harjanne toivovat, että hallitus päättää panostaa koulutukseen ja tutkimukseen, jotta osaajapulaan voitaisiin toden teolla puuttua. Lisäksi he ihmettelevät hallituksen haluttomuutta panostaa luonnonsuojeluun ja vaativat, että turkistarhaus ajettaisiin hallitusti alas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme