Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Terapianavigaattorin avulla asiakkaat ohjautuvat nopeammin oikeatasoisen avun äärelle

Jaa

Terapianavigaattori on terveydenhuollon yksiköissä käytettävä mielenterveys- ja päihdetyön digitaalinen työväline, jonka avulla aikuisille asiakkaille pystytään mahdollistamaan yhtenäinen hoidon tarpeen arviointi. Sen avulla asiakkailta kerätään anonyymisti tarvittavat tiedot, tehdään oirekartoitus ja selvitetään heidän hoitomieltymykset ennen ammattilaisen kohtaamista.

Terapianavigaattori on yksi kansallisesti keskitetyistä digipalveluista. Terapianavigaattori ei vaadi vahvaa tunnistautumista. Terapianavigaattori voi ohjata asiakkaan omahoito-ohjelmien pariin tai olemaan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen. Ammattilainen hyödyntää Terapianavigaattorin kautta kerättyä tietoa asiakkaan kanssa käytävän hoidon tarpeen arvioinnin eli ensijäsennyksen aikana. Ensijäsennyksen tavoitteena on löytää ja valita asiakkaalle sopivin hoitomuoto hänen tilanteessaan. 

Terapianavigaattori helpottaa ja tehostaa ammattilaisten toimintaa ja tukee heitä päätöksenteossa. Asiakkaiden on helpompi sitoutua hoitoonsa heidän jäsentäessä omaa tilannettaan sekä hoidon etenemistä ja vaiheita paremmin. Terapianavigaattori tukee oikeatasoisen hoidon valinnassa ottaen huomioon asiakkaan itseohjautuvuuden, terveydenhuollon resurssit ja ammattilaisen valmiudet. 

Terapianavigaattori otetaan käyttöön koko Pohteen alueella 15.9.2023. Voit tutustua Terapianavigaattoriin jo nyt osoitteessa https://www.terapianavigaattori.fi/. Asiakkaat saavat täytettyään Terapianavigaattorin 8-merkkisen koodin, jonka avulla ammattilaiset pääsevät tarkastelemaan heidän tuloksiaan osoitteessa https://www.terapianavigaattori.fi/report. Lapsille ja nuorille otetaan käyttöön oma vastaavalla käyttöperiaatteella toimiva Interventionavigaattori vuosien 2024–2025 aikana. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme