Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kutsu medialle: Vapaan sivistystyön toimijoiden ja alueen kansanedustajien sekä median tapaaminen Kuopiossa 11.9.2023

Jaa

Järjestämme yhteistyössä vapaan sivistystyön toimijoiden kanssa Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen kansanedustajille sekä medialle tilaisuuden, jossa aiheena on vapaaseen sivistystyöhön suunnitellut valtion rahoitusleikkaukset hallitusohjelmassa.

Järjestämme Kuopion kansalaisopistossa, Kallavesi-salissa maanantaina 11.9 klo 12–13.30 Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen kansanedustajille sekä median edustajille tilaisuuden, jossa aiheena on vapaa sivistystyö hallitusohjelmassa ja siihen suunnitellut merkittävät valtionosuusleikkaukset. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teams-yhteyden kautta.

Tilaisuuden järjestävät Vapaa Sivistystyö ry, Itä-Suomen Vapaan sivistystyön yhteistoimintaelin sekä Itä-Suomen aluehallintovirasto. Tilaisuudessa on mukana alueen vapaan sivistystyön toimijoita eri sektoreilta.  

Vapaa sivistystyö on täsmälääke mm. yksinäisyyteen, yhteisöllisyyteen, sosiaaliseen pääomaan, tasa-arvoon, osaamisen nostamiseen, hyvinvointiin ja terveyteen. Säästää on pakko. Vapaaseen sivistystyöhön kohdennettavat säästöt ovat kuitenkin valtion budjetissa pisara meressä niiden merkitykseen nähden. Pelkäämme, että säästöjen seuraukset tulevatkin näkymään kulujen nousuna mm. sosiaali- ja terveydenhoidossa monikertaisesti. 

Joka tapauksessa toteutuessaan valtion rahoitusleikkaukset olisivat vaarassa rampauttaa merkittävästi ainakin osaa vapaan sivistystyön toimintamuodoista (vapaaseen sivistystyöhön kuuluu Suomessa viisi eri toimintamuotoa): kesäyliopistojen ja opintokeskusten osalta suunnitelmissa oleva valtion rahoitusleikkaus olisi jopa lähes 40 prosenttia. 

Tilaisuudessa tarjoamme faktoja toimintojemme vaikutuksista alueellamme. Mielellämme myös vastaamme kysymyksiin. 

Osallistua voi paikan päällä tai Teamsin välityksellä. Tarjoilun vuoksi toivomme kuitenkin, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrotte, osallistutteko livenä vai etänä.

Linkki ilmoittautumiseen:

Alueellinen kansanedustajien tapaaminen - Kuopion kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

sekä linkki tapaamiseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen!

Vapaa Sivistystyö ry, puheenjohtaja Björn Wallén
Itä-Suomen Vapaan sivistystyön yhteistoimintaelimen puolesta, rehtori Kirsti Turunen
Itä-Suomen aluehallintoviraston puolesta, opetustoimen ylitarkastaja Kari Lehtola

Lisätietoja
opetustoimen ylitarkastaja Kari Lehtola, p. 0295 016 917, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme