Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto testaa laajennettuja palveluaikoja Lahdessa ja Lappeenrannassa

Jaa
Digi- ja väestötietovirasto vastaa asiakkaiden toiveisiin ja testaa Lahdessa ja Lappeenrannassa pidennettyjä aukioloaikoja loppuvuoden ajan.

5.9.–12.12.2023 Digi- ja väestötietovirasto palvelee Lahdessa ja Lappeenrannassa myös ilta-aikaan ilman ajanvarausta aina parillisten viikkojen tiistaisin klo 16–18.

Laajennettuna palveluaikana on saatavilla neuvontaa, apua lomakkeiden täyttämiseen ja ajanvarauksen tekemiseen, mahdollisuus laittaa asiansa vireille ja palauttaa asiakirjoja.

Aukioloaikakokeilu on yhteisten palvelupisteiden yhteinen kokeilu ja sen jatkuu vuoden 2023 loppuun.

Suosittelemme varaamaan ajan ennakkoon

Suurin osa asioista ei edellytä käyntiä Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikassa, vaan asian voi hoitaa sähköisesti tai puhelimitse.

Jos asia edellyttää viranomaisen tapaamista palvelupaikassa, kannattaa aina varata aika ennakkoon Digi- ja väestötietoviraston ajanvarausjärjestelmän kautta. Näin asian saa hoidettua sujuvammin ilman turhaa odottamista.

Lahdessa ja Lappeenrannassa palveluaikoja on tarjolla ajanvarauksella tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–16 välillä. Ajan voi varata niiden asioiden hoitamiseen, jotka edellyttävät käyntiä palvelupaikassamme.

Asioi sähköisesti Digi- ja väestötietoviraston kanssa

Katso käyntiasiointia vaativat palvelut

Varaa aika käyntiasiointia varten

Asiointi ilman ajanvarausta

Jos saavut hoitamaan asiaasi ilman ajanvarausta, varauduthan odottamaan vuoroasi.

Vuoden 2023 loppuun saakka Digi- ja väestötietovirasto testaa Lahdessa ja Lappeenrannassa laajennettuja aukioloaikoja, joten voit asioida parillisten viikkojen tiistaisin myös ilta-aikaan.

Digi- ja väestötietovirasto palvelee Lahdessa ilman ajanvarausta 5.9.-12.12.2023:

  • parillisten viikkojen tiistaisin klo 16–18
    • aukioloaika seuraavina päivinä: 5.9., 19.9., 3.10., 17.10., 31.10., 14.11., 28.11. ja 12.12.
  • keskiviikkoisin klo 9–12
  • perjantaisin klo 9–12

Palvelemme Lappeenrannassa ilman ajanvarausta 5.9.-12.12.2023:

  • tiistaisin klo 9–12 sekä klo 16–18 (Huom! Ilta-aika vain parillisilla viikoilla)
    • aukioloaika klo 16–18 seuraavina päivinä: 5.9., 19.9., 3.10., 17.10., 31.10., 14.11., 28.11. ja 12.12.
  • perjantaisin klo 9–12

Yhteisissä palvelupisteissä on saatavilla yleisneuvontaa, apua ajanvarauksen tekemiseen ja mahdollisuus lomakkeiden ja asiakirjojen jättämiseen myös niinä aikoina, jolloin Digi- ja väestötietoviraston oma asiakaspalvelu on suljettu. Lahden ja Lappeenrannan yhteiset palvelupisteet palvelevat näissä asioissa arkisin klo 8.00–16.15 ja tiistaisin syksyn ajan klo 8.00–18.00.

Pidennetty iltapäiväaukioloaika on valtionhallinnon yhteinen kokeilu, joka perustuu vuonna 2021 teetettyyn kyselyyn. Sen mukaan kansalaiset ovat kiinnostuneet mahdollisuudesta asioida myös klo 16 jälkeen, mutta ei niinkään viikonloppuisin. Kokeilujen tulosten perusteella päätetään muun muassa pidennetyn aukiolon ja yleisen palveluneuvonnan jatkosta.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Forskning: Endast 15 % av finländarna litar på AI-tjänster – "Utbildning i digital säkerhet intresserar allt fler”21.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Enligt Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas färska Barometer för digital säkerhet har finländarnas känsla av säkerhet i den digitala miljön hållits på en utmärkt nivå. Upp till 85 procent upplever den digitala miljön som åtminstone ganska säker. Upp till 28 procent uppger dock att förtroendet för den digitala säkerheten har försämrats under det senaste halvåret. Bakom förändringen syns en betydande ökning av nätbrottslighet och till exempel färska tjänster inom artificiell intelligens, som man förhåller sig intresserat men skeptiskt till. I resultaten framhävs dessutom det växande intresset för utbildning i digital säkerhet.

Tutkimus: Suomalaisista vain 15 % luottaa tekoälypalveluihin – “Digiturvakoulutus kiinnostaa yhä useampia”21.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston tuoreen Digiturvabarometrin mukaan suomalaisten turvallisuuden tunne digitaalisessa ympäristössä on pysynyt erinomaisella tasolla. Jopa 85 prosenttia kokee digiympäristön vähintään melko turvalliseksi. Kuitenkin jopa 28 prosenttia kertoo luottamuksen digitaaliseen turvallisuuteen heikentyneen viimeisen puolen vuoden aikana. Muutoksen taustalla näkyy verkkorikollisuuden merkittävä kasvu ja esimerkiksi tuoreet tekoälypalvelut, joihin suhtaudutaan kiinnostuneesti, mutta skeptisesti. Lisäksi tuloksissa korostuu kasvava kiinnostus digiturvakoulutukseen.

Dörrarna till Kärleksmyndigheten öppnas efter kontorstid på vigselkväll i Helsingfors19.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

På Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas dvs. Kärleksmyndighets vigselkväll i Helsingfors vigs tiotals par till äktenskap undantagsvis under en vardagskväll. Det fullbokade evenemanget svarar på efterfrågan som uppstod under sommaren och erbjuder ett alternativ till vigsel utanför byrån. Speciella datum är också populära för vigsel, och i tidsbokningen ser man redan nu att skottdagen nästa år är en populär vigseldag.

Helsingin vihki-illassa Rakkausviraston ovet avautuvat virka-ajan jälkeen19.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston eli Rakkausviraston vihki-illassa Helsingissä vihitään kymmeniä pareja avioliittoon poikkeuksellisesti arki-iltana. Loppuunvarattu tapahtuma vastaa kesän patoutuneeseen kysyntään ja tuo vaihtoehdon viraston ulkopuolella tehtävälle vihkimiselle. Suosittuja vihkipäiviä ovat myös erikoiset päivämäärät, ja viraston ajanvarauksessa huomataankin jo ensi vuoden karkauspäivän suosio vihkipäivänä.

The doors of the Love Agency will open after office hours on the Helsinki wedding evening19.9.2023 08:00:00 EEST | Press release

Dozens of couples will be exceptionally married on a weekday wedding evening at the Helsinki Love Agency, otherwise known as the Digital and Population Data Services Agency. This fully-booked event was organised in response to the backlog of marriage ceremonies from the summer and offers an alternative to off-site weddings. Popular days for holding a marriage ceremony also include special dates, and the agency's booking service is already taking the popularity of the next Leap Day (29 February) into account.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme