Vaasan kaupunki - Vasa stad

Patikkaretket vievät aikamatkalle Vähänkyrön rautakauteen

Jaa
Rautakaudella Vähäkyrö kuului Suomen merkittävimpiin keskuksiin niin väestöllisesti, taloudellisesti kuin kulttuurisesti. Vähäkyrö 10 vuotta osana Vaasaa -juhlavuoden kunniaksi Vaasan kansalaisopisto Alma toteuttaa opastettuja patikkaretkiä muinaisiin kohteisiin Jätintielle, Kirkkosaareen ja Vallinmäkeen kolmena lauantaina 9.9., 23.9. ja 7.10.

- Näillä retkillä opastettua luonnossa liikkumista maustavat alueen historia, sekä tarut ja legendat, kertoo retkien reitit suunnitellut ja oppaana toimiva Helena Alanen.

Retkillä tutustutaan muun muassa 1400 vuotta vanhaan siltaan ja kuullaan merkittävistä hautalöydöistä. Hautalöydöt kertovat meille esi-isien elämästä, elinkeinoista ja vilkkaasta kaupankäynnistä. Tietoa saadaan myös viikinkiajastaja kristinuskon rinnakkaiselosta pakanauskon kanssa.

Kansalaisopisto Alma järjestää säännöllisesti Vähänkyrön rautakauteen liittyviä kursseja ja luentoja.

-Olemme tutustuneet muun muassa arkeologisiin löytöihin, alueiden ja paikkojen nimistöön ja muinaiseen pukeutumiseen, kertoo Alman suunnittelijaopettaja Riikka Paakkunainen.

Vähäkyrö on pinta-alaltaan suuri pitäjä, josta löytyy runsaasti historiallista aineistoa ja vaihtelevaa maastoa. Patikkareittien kunnostus ja kehittäminen on käynnistynyt vuonna 2020 ja jatkuu edelleen Kyrönmaan Yhyres-yhdistyksen kautta ja suurelta osin asukkaiden ja yhdistysten talkootyönä.

Kansalaisopisto Alma tarjoaa Vaasassa, Vähässäkyrössä, Laihialla ja Isossakyrössä kaikille avoimia harrastekursseja, yleissivistävä opetusta ja luentoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Alma palvelee joustavasti toiminta-alueensa elinikäistä oppimista ja on tärkeä osa paikallisia yhteisöjä ja niiden kulttuuria.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelijaopettaja Riikka Paakkunainen, Vaasan kansalaisopisto Alma, puh. 040 5386 564, riikka.paakkunainen@edu.vaasa.fi


Kehittämissuunnittelija Helena Alanen, Vähänkyrön aluepalvelut, puh. 045 359 0198, helena.alanen@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme