SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johan Kvarnström: Vammaispalvelulaki on saatava kiireellisesti voimaan

Jaa

Hallitus aikoo ensi töikseen viivästyttää pitkään odotetun vammaispalvelulain voimaantuloa. Päätös on kohtuuton ja kertoo karua kieltä hallituksen arvojärjestyksestä, kansanedustaja Johan Kvarnström sanoo.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP Jukka-Pekka Flander Kuva käytettävissä vapaasti journalistisiin tarkoituksiin.

Uusi, pitkään odotettu ja valmisteltu vammaispalvelulaki liitelakeineen hyväksyttiin eduskunnassa yksimielisesti 1.3.2023. Orpon hallitus esittää nyt, että nämä lait tulisivat voimaan vuoden 2025 alussa, kun aiemmin niiden oli määrä astua voimaan 1.10.2023. Kansanedustaja Kvarnströmin mukaan valmiin lainsäädännön siirto on kohtuuton sekä vammaispalveluita tarvitseville ihmisille, että koko terveydenhuoltosektorille.

- Tätä uudistusta on odotettu kohtuuttoman pitkään, ja ihmisten pettymys hallituksen lyhytnäköiseen päätökseen on täysin ymmärrettävä. Eduskuntakäsittelyn aikana viime keväänä kävi hyvin selväksi, että lainsäädäntö on välttämätön vammaisten oikeuksien varmistamiseksi. Näille oikeuksille ei voi laittaa hintalappua. Hallituksen pitäisi nyt antaa uudistuksen tulla voimaan. Jos se haluaa muuttaa lainsäädäntöä myöhemmin, on sen perusteltava kaikki muutokset huolellisesti.

- Hallitus päätti käynnistää työnsä heikentämällä yhteiskunnan tukea niiltä, jotka sitä erityisesti kaipaavat. Näyttää vahvasti siltä, että tästä muodostuu hallituksen toimintaa kuvaava punainen lanka.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme