Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi eläinsuojelupäätöksen Joroisten vuohista – vuohet on toimitettu tilapäishoitoon

Jaa

Joroisten alueella Itä-Suomessa on liikkunut irrallaan muutama vuohi, joita kukaan omistaja ei ole tuntunut kaipaavan. Vuohet ovat aiheuttaneet keskustelua ihmisten kesken ja myös media on niistä uutisoinut.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on maanantaina 4.9.2023 antanut eläinsuojelupäätöksen, jonka perusteella kolme vuohta on saatu otettua kiinni ja ne on toimitettu tilapäiseen hoitoon. Vuohia oli yksi isompi kuttu ja kaksi pienempää, toinen kuttu ja toinen pukki. Eläimet ovat hyväkuntoisia, mutta arkoja. Yhdelläkään vuohista ei ole korvamerkkejä.

Aluehallintovirastollekin kantautuneiden tietojen mukaan vuohia olisi alun perin ollut neljä, mutta yhtä vuohista ei silminnäkijöiltä saadun tiedon mukaan ole valitettavasti ollut lauman mukana enää ainakaan edellisellä viikolla. 

Aluehallintovirasto selvittää nyt vuohien lopullista kohtaloa ja tekee päätöksen asiassa mahdollisimman pian. Myös omistajaa pyritään selvittämään mahdollisuuksien mukaan. 

Lisätietoja
läänineläinlääkäri Hanna Rintala, etunimi.sukunimi@avi.fi, p. 0295 016 810, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme