MessukeskusMessukeskus

Sairaanhoitajat yhteiskunnallisten ilmiöiden ytimessä – Sairaanhoitajapäivillä keskustellaan hoitotyön ajankohtaisista aiheista

Jaa
Sairaanhoitajapäivät kokoaa sairaanhoitajat verkostoitumaan ja kouluttautumaan Ammattitaidolla tulevaisuuteen -teeman äärelle. Monipuolinen luento-ohjelma tarjoaa terveydenhuollon suurimmalle ammattiryhmälle tilaisuuden päivittää ammattitaitonsa ja osaamisensa ajan tasalle ja virittäytyä tulevaan. Alan uutuuksia esittelevässä näyttelyssä on mukana lähes 130 näytteilleasettajaa, mukaan lukien lähes kaikki vuoden alussa toimintansa aloittaneet hyvinvointialueet. Sairaanhoitajapäivät järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 21.–22.9.
Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. Seuraavan kerran se järjestetään  21.–22.9.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)
Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. Seuraavan kerran se järjestetään 21.–22.9.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)

Tapahtuman luento-ohjelmassa on laaja kattaus ajankohtaista asiaa hoitotyön ammattilaisille. Alla poimintoja ohjelman puheenaiheista: 

Mitä terveydenhuollon henkilökunnan tulee tietää järjestäytyneestä rikollisuudesta, on yksi Sairaanhoitajapäivien päivänpolttavista aiheista. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren puhuu Suomen järjestäytyneen rikollisuuden tilannekuvasta, katujengeistä ja nuorison pahoinvoinnista.

Sairaanhoitajan työssä hyvien tunnetaitojen merkitys on ehkä suurempi kuin missään muussa ammatissa. Liian vähälle huomiolle jääneitä tunnetaitoja tarvitaan, jotta potilaskohtaamiset ylipäätään onnistuvat, ja jotta omassa työssä jaksaa.  Väitöskirjatutkija, Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa kertoo, miten tunnetaitojaan voi kehittää.

Somelääkäri-Attena tunnettu Vuoden päihdelääkäri 2023 -tunnustuksella palkittu Atte Virolainen puhuu haastavaksi koetun asiakasryhmän, päihteidenkäyttäjien, kohtaamisesta terveydenhuollossa. Luennolla kuullaan, mitkä vuorovaikutusmallit toimivat ja mitkä eivät. Viisaan ja humaanin Virolaisen oppeja voi ammentaa mille tahansa elämän- ja terveydenhuollon alalle.

Sairaanhoitajapäivien avajaisissa jaetaan Ihmisen parhaaksi -tunnustus 2023. Tämän vuoden tunnustuksen saaja on tehnyt uraauurtavaa, pitkäjänteistä ja poikkeuksellisen merkittävää työtä usein haastavaksikin koetun asiakasryhmän parissa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Luento-ohjelman aikataulu on nähtävissä tapahtuman verkkosovuilla www.sairaanhoitajapaivat.fi.

Näyttelyssä mukana 20 hyvinvointialuetta

Vuoden alussa aloittaneiden hyvinvointialueiden toimintaan voi tutustua laajasti Sairaanhoitajapäivien näyttelyssä. 20 hyvinvointialueen lisäksi myös HUS on mukana tapahtumassa. Kaiken kaikkiaan mukana on 128 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea.

Näyttelyalueen Klinikka-lava tarjoaa maksutonta ohjelmaa kävijöille. Ohjelma-aiheita ovat muun muassa hyvinvointialueiden mobiiliratkaisut, erikoissairaanhoidon urakehitysmahdollisuudet ja vertaistuki asiakkaiden omahoidon tukena. Diakonissalaitoksen psykotraumatologian keskuksen projektipäällikkö Lotta Carlsson pitää puheenvuoron kidutetuista sairaanhoitajan vastaanotolla. Puheenvuoron taustalla on Istanbulin protokolla, joka on käsikirja kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tehokkaasta tutkimisesta ja dokumentoinnista. Carlssonin pitää puheenvuoronsa näyttelyn Klinikka-lavalla perjantaina 22.9. klo 9.

Klinikka-lavan ohjelmaan ja koko näytteilleasettajalistaukseen voi tutustua näyttelyn verkkosivuilla www.sairaanhoitajapaivatnayttely.fi.   
 
Lisätietoja luento-ohjelmasta: Suomen Sairaanhoitajat, viestintäpäällikkö Eva Agge, eva.agge@sairaanhoitajat.fi, p. 044 529 0042

Lisätietoja näyttelystä: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 574 3444

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros). Lehdistökeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina. Esitäthän saapuessasi SJL:n toimittajakortin tai muun todistuksen siitä, että saavut messuille työtehtävissä.   

Kuvia aiemmista Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.


Sairaanhoitajapäivät 21.–22.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. | www.sairaanhoitajapaivat.fi | #sairaanhoitajapäivät #sairaanhoitajat #mähoidan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. Seuraavan kerran se järjestetään  21.–22.9.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)
Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. Seuraavan kerran se järjestetään 21.–22.9.2023. (Kuva: Helsingin Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Tämän hetken sormusmuotoilu yllättää monimuotoisuudellaan ja rohkeudellaan28.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on alkanut. Korumuotoilijoille suunnatussa, nyt 16. kertaa järjestettävässä kilpailussa katsotaan tulevaisuuteen ja etsitään sormusta, jossa on viitteitä huomisen kauneudesta. Finalistisormusten esittely ja muotoilijoita nähdään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka rantautuu Helsingin Messukeskukseen26.9.2023 10:12:24 EEST | Tiedote

Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Suosittu ja odotettu tapahtuma tarjoaa kävijöille runsaasti monipuolista koettavaa, kuten mielenkiintoisia näytteilleasettajia, suosittuja viinitastingeja, inspiroivia kirjailijavieraita sekä muita makunystyröitä hiveleviä kokemuksia. Tapahtumassa kilpaillaan myös Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit. Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma entistä laajempi, teemakeskusteluissa esillä valta26.9.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut 2023 tarjoaa jälleen monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Tänä vuonna järjestetään yli 900 keskustelua ja kirjailijahaastattelua, joihin osallistuu yli 1000 kirjailijaa, vaikuttajaa, tutkijaa, taiteilijaa ja poliitikkoa. Paikalla on kotimaisten huippukirjailijoiden lisäksi noin 30 kansainvälisiä kirjailijavieraista kymmenestä maasta. Teemakeskustelujen aiheena on valta kirjallisuudessa. Uutta kirjamessujen ohjelmassa ovat keskustelut kirjailijoiden tuotannoista ja kirjasomen entistä vahvempi läsnäolo. Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa nyt 23. kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme