SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Hallitus nukkuu edelleen ruususen unta, vaikka asuntorakentamisen kriisi syvenee päivä päivältä – missä viipyvät toimet asuntomarkkinoiden tukalan tilanteen helpottamiseksi?

Jaa

Asuntomarkkinoita uhkaa syvä kriisi, mutta hallituksen toimet loistavat edelleen poissaolollaan. Viime päivinä useita asuntorakentajia on kaatunut tuoden mukanaan työttömyyttä ja talouden epävarmuutta. Nyt on korkea aika päätöksille, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma vaatii.

Kuva: JP Flander / SDP
Kuva: JP Flander / SDP Jukka-Pekka Flander Vapaasti julkaistavissa, kuvaaja mainittava

- Vaadin jo kesällä hallitusta ryhtymään toimeen asuntorakentamisen tilanteen korjaamiseksi. Viestini on edelleen sama: ilman päättäväisiä toimia rakennusala uhkaa vetää muun talouden perässään taantumaan ja lisätä merkittävästi työttömyyttä. Hallitukselta tarvitaan pikaisia ja päättäväisiä toimia, joilla estetään rakennusalan ahdingon syveneminen.

- Tilanteeseen tulee puuttua heti, jotta alalle voidaan luoda tulevaisuudenuskoa. Hallituksen täytyy valmistella nopealla aikataululla lisätalousarviopaketti, jossa rakennusalalle esitetään suhdanneavustuksia. Nyt tarvitaan hyvin kohdennettuja työkaluja esimerkiksi valtion takausten ja korkotuen muodossa, jotta matalasuhdanteessa kohtuuhintaista asuntotuotantoa kasvukeskuksiin saataisiin liikkeelle, Heinäluoma vaatii.

Heinäluoma kantaa myös suurta huolta rakennusalan hiipumisen aiheuttamasta työttömyydestä. Hallituksen pitääkin Heinäluoman mukaan arvioida uudelleen myös ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan suunnittelemansa leikkaukset.

- Työttömyysturvan heikentäminen ei kannusta ketään töihin, jos töitä ei kerta kaikkiaan ole tarjolla, Heinäluoma päättää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme