Pieni Ideapuoti Oy

Kaisa Mäkäräinen ja Kolin Matkailu Oy yhteistyöhön. Urheilijoille tiedossa täsmävinkkejä treeniin.

Jaa
Kolin Matkailu Oy ja urheilija, yrittäjä Kaisa Mäkäräinen ovat sopineet monipuolisesta yhteistyöstä. Mäkäräinen on jatkossa mukana edistämässä Kolin matkailualueen tunnettuutta erityisesti urheilijoiden ja eri urheilulajien harrastajien parissa. Yhteistyön ensi vaiheessa hän on kartoittanut Kolin parhaita harjoituspaikkoja ja -reittejä niin treeniryhmien leirityspaketteihin kuin kilpaurheilijoiden omatoimista treenaamista varten.
Kaisa Mäkäräinen polkujuoksemassa Kolilla. Kuva Mitja Piipponen.
Kaisa Mäkäräinen polkujuoksemassa Kolilla. Kuva Mitja Piipponen.

Mäkäräisen voi nähdä jatkossa myös oppaana pressimatkoilla ja Kolin matkailumarkkinoijana sosiaalisessa mediassa. Talvikauteen siirryttäessä moninkertainen ampumahiihdon maailmancup-voittaja on mukana Kolin talven hiihtotapahtumien – Kolin maisemahiihdon (25.-26.2.2024), Ruunaan Koskihiihdon ja Ahmanhiihdon (maaliskuu 2024) – suunnittelutiimissä. 

”Olen todella iloinen Kaisan kanssa solmimastamme yhteistyöstä. Alueen yrittäjät saavat nyt todellisen ammattilaisen auttamaan niin rullahiihto-, polkujuoksu- ja gravel-reittien kuin treenipaikkojen ja eri urheilutapahtumien kehityksessä”, Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tiina Kanninen toteaa.

”Kolin alue ei ole vielä ollut kovin suosittu kilpaurheilijoiden keskuudessa, vaikkakin alueen mahdollisuudet tunnetaan jo hyvin. Uskomme Kaisan kanssa, että jatkossa yhä useampi urheilija ja treeniryhmä löytää Kolille, ja yrittäjät saavat uutta kauppaa kevät- ja syyskaudelle. Tiedossa on myös valmiita leirityspaketteja majoituksineen ja ruokailuineen”, Kanninen jatkaa.

Mäkäräinen uskoo Kolin mahdollisuuksiin

Kaisa Mäkäräinen on innoissaan alkavasta yhteistyöstä hänkin. ”Koli on itselleni tuttu ja rakas paikka kilpaurani vuosikymmeniltä. Täällä on hyvät nousut ja monipuolinen maasto, maiseman kauneudesta puhumattakaan”, nykyään Kolilla hiihtämässä, vaeltamassa ja melomassa käyvä Kaisa Mäkäräinen kertoo.

”Koli tarjoaa hyvät mahdollisuudet luoda kuntopohjaa kisakauteen. Alueen polkuverkosto on monipuolinen, joskin myös hieman sokkeloinen. Koska urheilija haluaa aina suunnitella täsmällisen treenin, on tärkeää, että harjoituspaikat löytyvät helposti. Tätä ajatellen olen kartoittanut nyt alkuun valmiit rullahiihtoreitit Kolin satamasta ylös huipulle, sauvanousurinteet, polkujuoksupaikat sekä sisäliikuntamahdollisuudet”, Mäkäräinen jatkaa.

”Uskon erityisesti Kolin rullahiihtoreittiin, joka tulee houkuttelemaan hiihtäjiä paikalle. Näin pitkää rullanousua ei Suomessa juuri Kolin ohella löydy”, Mäkäräinen kertoo.

Tiina Kanninen haluaa muistuttaa myös alueen loistavasta polkujuoksuverkostosta.  ”Kolin kansallispuiston 80 kilometrin verkosto yhdessä Jongunjoen, Juukan ja Ruunaan polkujen kanssa on monipuolisuudessaan vertaansa vailla. Kaisan myötä lähdemme ottamaan myös polkujuoksua haltuun ihan uudella sykkeellä”, Kanninen lupaa.

Joensuussa asuva Kaisa Mäkäräinen on suomalainen ampumahiihtäjä ja moninkertainen MM-voittaja. Huippu-uransa Mäkäräinen lopetti maaliskuussa 2020 ja toimii nykyään muun muassa urheiluvalmentajana ja -asiantuntijana.

 

Lisätietoja:

Tiina Kanninen, toimitusjohtaja, Kolin Matkailu Oy, tiina.kanninen@koli.fi,

puh. 050 440 3385

Kaisa Mäkäräinen, yrittäjä, puh. 040 700 9799

Kolin Matkailu Oy on Kolin matkailualueen (Koli, Lieksa, Juuka) matkailuyrittäjien ja kuntien omistama destination management company (DMC). Yhtiö kehittää, markkinoi ja myy osakkaidensa palveluita omalla toimialueellaan sekä yksittäisille kuluttajille että yritys- ja vapaa-ajan ryhmäasiakkaille. Yhtiö hallinnoi Koli-brändiä, Kolin alueen ympärivuotisia reitistöjä, alueen nettisivustoja (www.koli.fi ja www.lieksa.koli.fi), alueen majoitushakua (www.koli.fi/majoitushaku) sekä elämyskauppoja Koli Storea ja Lieksa Storea.

Koli on palkittu Vuoden Retkikohteena 2013, Vuoden kotimaisena matkakohteena 2021 ja Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaisa Mäkäräinen polkujuoksemassa Kolilla. Kuva Mitja Piipponen.
Kaisa Mäkäräinen polkujuoksemassa Kolilla. Kuva Mitja Piipponen.
Lataa
Kaisa Mäkäräinen rullahiihtämässä Kolin kansallispuiston alueella. Kuva Mitja Piipponen.
Kaisa Mäkäräinen rullahiihtämässä Kolin kansallispuiston alueella. Kuva Mitja Piipponen.
Lataa
Kaisa Mäkäräinen Kolin sauvarinteellä. Kuva Mitja Piipponen.
Kaisa Mäkäräinen Kolin sauvarinteellä. Kuva Mitja Piipponen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pieni Ideapuoti Oy
Pieni Ideapuoti Oy

Helsinki

0503278923http://www.pieniideapuoti.fi

Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy tuottaa vaikuttavia viestinnän sisältöjä matkailu- ja elämysalan yrityksille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pieni Ideapuoti Oy

Kolin kansallismaisema esillä Pariisin muotiviikoilla Ivana Helsingin näytöksessä. Kolin Matkailu tavoittelee yhteistyöllä uusia kohderyhmiä.14.7.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen yleisö pääsee ihailemaan Kolin kansallispuiston maisemia Pariisin muotiviikoilla syksyllä 2023. Taiteilija Paola Suhosen kuvaamat Koli-aiheiset, antiikkisella tekniikalla otetut suurvalokuvat toimivat tuolloin Ivana Helsingin 25-vuotisjuhlanäytöksen taustamaisemana. Yhteistyöllä Kolin Matkailu Oy tavoittelee kansainvälistä näkyvyyttä ja uusia kohderyhmiä.

Kolin matkailualue on valittu Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi.8.3.2023 09:02:00 EET | Tiedote

Kolin matkailualue on saanut Pohjoismaiden parhaan outdoor- eli ulkoilukohteen palkinnon. Palkinnosta kilpailivat muun muassa tanskalainen Sønderjyllandin alue sekä kotimainen GoSaimaa. Palkinto julkistettiin kansainvälisillä matkailumessuilla, ITB Berlinissä, 7.3.2023. Scandinavian Outdoor Awards palkitsee pohjoismaisia luontomatkakohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme