Varsinais-Suomen ELY-keskus

Inbjudan: Informationsmöte om Rävsundsbrons situation

Dela

NTM-centralen i Egentliga Finland och Pargas stad bjuder in intressentgrupper och representanter för medierna till ett informationsmöte fredagen den 22 september 2023 för att höra om Rävsundsbrons situation.

Rävsundsbrons skick har försämrats snabbare än väntat. Som bäst utreder vi brons skick närmare tillsammans med Trafikledsverkets experter.

Under informationsmötet berättar vi om brons skick och om de fortsatta åtgärderna för att säkerställa användningen av bron fram till att den nya bron är färdig. Belastningen från den tunga trafiken på bron måste minskas.

Tid: fredag 22 september 2023 kl. 11–12.30

Plats: Teams (länk)

Bakgrund:

Rävsundsbron på Skärgårdsvägen (landsväg 180) är porten till Åbolands skärgård och den enda fasta förbindelsen från skärgården till fastlandet. Bron är i mycket dåligt skick och i slutet av sin livscykel. Man har varit tvungen att införa trafikeringsbegränsningar på bron för att säkerställa användningen av bron fram till att den nya bron blir färdig 2025. Brons skick följs upp intensifierat och nödvändiga åtgärder vidtas för att trygga trafikeringen på bron.

Information om situationen och trafikbegränsningarna för den nuvarande Rävsundsbron finns samlade på NTM-centralens webbplats: https://www.ely-keskus.fi/egentliga-finland-information-om-exceptionella-situationer-ravsundsbron 

Mer information: Trafikens kundservice, tfn 0295 020600

Nyckelord

Andra språk

Följ Varsinais-Suomen ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen ELY-keskus

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

Kirjalansalmen sillalle tulossa lisää liikennerajoituksia22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen sillan kuntoa seurataan jatkuvasti ja sillalle on tehty tarkastuksia kesä-, elo- ja syyskuussa. Sillan kunto on heikentynyt oletettua nopeammin ja raskaan liikenteen aiheuttamia kuormituksia sillalla on tarpeen vähentää. Lisärajoitukseksi suunnitellaan raskaan liikenteen yksisuuntaisuuteen perustuvaa ratkaisua. Sen tarkempaa toteutustapaa selvitetään parhaillaan. Arvion mukaan järjestelyt voidaan ottaa käyttöön joulukuun loppuun mennessä. Mikäli sillan kunto edellyttää tätä nopeampia rajoitustoimia, sillalle joudutaan asettamaan painorajoitus päiväaikaan ja yöaikaan liikenne muutetaan yksisuuntaiseksi. Sillalla on turvallista liikennöidä. Rajoitukset on asetettu, jotta sillalla liikennöinti on turvallista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum