Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kutsu: Tiedotustilaisuus Kirjalansalmen sillan tilanteesta

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Paraisten kaupunki kutsuvat sidosryhmät ja median edustajat tiedotustilaisuuteen perjantaina 22.9.2023 kuulemaan Kirjalansalmen sillan tilanteesta.

Kirjalansalmen sillan kunto on heikentynyt oletettua nopeammin. Selvitämme parhaillaan sillan kuntotilannetta tarkemmin yhdessä Väyläviraston asiantuntijoiden kanssa.

Kerromme tiedotustilaisuudessa sillan kuntotilanteesta sekä jatkotoimenpiteistä, joilla sillan käyttö pyritään varmistamaan uuden sillan valmistumiseen saakka. Raskaan liikenteen aiheuttamia kuormituksia sillalle on tarpeen vähentää.

Aika: perjantai 22.9.2023 klo 11–12.30

Paikka: Teams (linkki)

Tausta:

Kirjalansalmen silta Saaristotiellä (mt 180) on portti Turunmaan saaristoon ja ainoa kiinteä yhteys saaristosta mantereelle. Silta on erittäin huonokuntoinen ja elinkaarensa päässä. Sillalle on jouduttu asettamaan liikennerajoituksia sillan käytön varmistamiseksi uuden sillan valmistumiseen saakka v. 2025. Sillan kuntoa seurataan tehostetusti ja sillalle tehdään tarvittavia toimenpiteitä, joilla sillan liikennöitävyys turvataan.

Nykyisen Kirjalansalmen sillan tilanteesta ja liikennerajoituksista on koottu tietoa ELY-keskuksen verkkosivuille: https://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi-erityistilanteiden-infosivu-kirjalansalmen-silta  

Lisätietoja: Liikenteen asiakaspalvelu, p. 0295 020 600

Avainsanat

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Päällystystöitä valtatiellä 2 Kokemäen ja Huittisten välillä sekä Varsinais-Suomen ja Satakunnan muullakin tiestöllä25.8.2023 14:09:48 EEST | Tiedote

28.8.2023 alkavan viikon 35 aikana jatketaan valtatien 2 päällystystyötä Raijalan ja Peipohjan välillä. Tietä päällystetään noin kuudentoista kilometrin mittaisella osuudella. Päällystystöitä tehdään myös Salon Halikossa keskustan kiertoliittymissä sekä Rikalan maantiellä 12208, ja Säkylässä maantien 12691 jalankulun ja pyöräilyn väylällä. Päällystystöitä valmistelevia töitä tehdään Naantalin Merimaskussa maantien 1930 jalankulun ja pyöräilyn väylällä sekä Kankaanpäässä Taulunojan maantiellä 13225. Taulunojan maantien parantamiseen osoitettiin eduskunnan jakovaroista lisärahoitus vuodelle 2023.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon Green North Energyn Oy:n vihreän vedyn ja ammoniakin tuotantolaitoksen YVA-ohjelmasta, Naantali23.8.2023 12:53:44 EEST | Tiedote

Green North Energy Oy on toimittanut 19.5.2023 Varsinais-Suomen ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman, joka koskee vedyn ja ammoniakin tuotantolaitosta. Vaihtoehtoiset hankealueet sijaitsevat Naantalin kaupungin eteläosassa teollisuusalueella, Tupavuoren säiliöalueen luoteispuolella. Hankealueelta on noin kaksi kilometriä Naantalin keskustaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme