Työterveyslaitos

Kutsu 12.9.2023: Maahanmuuttajat työelämässä – Demography Talks

Jaa

Tervetuloa kuulemaan uutta tutkimustietoa väestörakenteen muutoksista Demography Talks -webinaariin, jonka aiheena 12.9. 2023 on "Maahanmuuttajat työelämässä".   Demography Talks -webinaarit järjestää Strategisen tutkimuksen neuvoston DEMOGRAPHY-ohjelma ja sen viisi hanketta. Webinaarisarja on avoin kaikille.

Maahanmuuttajat työelämässä -webinaari
12.9.2023 klo 14–15, Teams

Suomalainen työelämä moninaistuu. Tämä haastaa työyhteisöjä ja johtajuutta, mutta myös työntekijäoikeuksien toteutumista. Tutkimus on tuonut esiin ongelmakohtia, jotka liittyvät muun muassa työelämän syrjiviin käytäntöihin. Kyse ei ole ainoastaan työperäisestä maahanmuutosta, vaan myös siitä, miten Suomessa osataan tunnistaa eri ihmisten osaamispotentiaalia ja kuinka työkykyä tuetaan nykyistä paremmin.  

Miten taataan maahanmuuttajille tasa-arvo työelämässä, ja miten työyhteisössä tuetaan monimuotoisuutta ja tasa-arvoa? Millainen työkyky maahanmuuttajilla on rekisteritutkimuksen valossa, ja miten sitä voidaan tukea?
Näihin kysymyksiin saat vastauksia tutkijoiden esityksistä 12.9.2023:

Tasa-arvon ja osallisuuden haasteet työyhteisössä
Erikoistutkija Sari Vanhanen, Siirtolaisuusinstituutti
MobileFutures

Maahanmuuttajataustaisen väestön ja valtaväestön työkyvyttömyys hoiva-alalla rekisteritutkimuksen valossa
Tutkimusprofessori Ari Väänänen, Työterveyslaitos
LIFECON

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen etukäteen tästä
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi Teams-linkin, josta pääse osallistumaan webinaariin.

Lisätiedot

Erikoistutkija Sari Vanhanen, Siirtolaisuusinstituutti, puh. 040 1634890, sari.vanhanen@migrationinstitute.fi, MobileFutures

Tutkimusprofessori Ari Väänänen, Työterveyslaitos, puh. 050 511 0530, ari.vaananen@ttl.fiLIFECON

Demography-ohjelma
Ohjelmajohtaja Susan Kuivalainen, ETK, puh. 029 411 2184, susan.kuivalainen@etk.fiwww.demography.fi  

Demography talks -webinaarisarja

Ari Väänäsen tutkimukseen liittyvä tiedote:  

Helsingin yliopisto ja Työterveyslaitos  30.3.2023: Ulkomailla syntyneillä hoiva-alan työntekijöillä keskimääräistä vähemmän sairauspoissaoloja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Demography-ohjelma

Väestörakenteen muutokset – syyt, seuraukset ja ratkaisut (DEMOGRAPHY) on strategisen tutkimuksen neuvoston tutkimusohjelma. Ohjelman hankkeet (FLUX, LIFECON, SustAgeable, MobileFutures, Netresilience) tutkivat väestörakenteen muutosta ja tuottavat konkreettisia ratkaisuja, joilla siihen voidaan vaikuttaa ja sopeutua. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Virtuell verklighet bidrar till att effektivt utveckla kunskaper om arbetssäkerhet28.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Genom att använda virtuell verklighet i utbildningen i arbetssäkerhet kan arbetssäkerhetsfärdigheterna förbättras. I ett forskningsprojekt mellan Lapplands universitet och Arbetshälsoinstitutet utvecklades en modell för simuleringsbaserad utbildning i arbetssäkerhet som använder sig av virtuell verklighet. Arbetshälsoinstitutets Virtuario™-inlärningsmiljö är en del som ingår i modellen.

Virtual reality helps effectively develop occupational safety skills28.9.2023 08:30:00 EEST | Press release

Making use of virtual reality in occupational safety training can improve occupational safety skills. In a joint research project, the University of Lapland and the Finnish Institute of Occupational Health developed a model for occupational safety training utilising virtual reality and based on simulation teaching. The model uses the Finnish Institute of Occupational Health’s Virtuario™ learning environment.

Kutsu: Mitä tutkimus kertoo vanhemmista työntekijöistä ja työurien pidentämisestä?18.9.2023 08:15:00 EEST | Kutsu

Työterveyslaitos järjestää Työpuntari-tilaisuuden perjantaina 27. lokakuuta Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla. Julkaisemme yli 55-vuotiaisiin työntekijöihin liittyviä poimintoja Miten Suomi voi? -tutkimuksesta. Lisäksi esittelemme ilmiöt, joiden vuoksi moni konkari jää liian aikaisin sivuun työelämästä. Luvassa on eri tutkimuksista nousevia ratkaisuja työurien pidentämiseen sekä näkökulmia konkareiden mahdollisuuksiin työelämässä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme